Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu ensi vuonna – 2000 pysäköintipaikkaa ja suora yhteys T2-terminaaliin

Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu terminaalin T2 viereen syksyllä 2020, Finavia kertoo. Uudessa parkkihallissa on yhteensä yhdeksän kerrosta ja 2000 pysäköintiruutua.

– Uudet modernit pikapysäköintitilat rakentuvat terminaalien lähelle, jolloin lennolle lähtö ja saattaminen on sujuvaa. Rakennusvaiheen aikana etäisyydet ovat pidempiä, mutta parkkitilojen valmistuttua voimme palvella saapuvia asiakkaitamme paremmin kuin koskaan aiemmin, Helsinki-Vantaan maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki kertoo.

Parkkitalosta tulee suora sisäyhteys T2 terminaaliin.

– Uuteen pysäköintitaloon rakentuu P1, P2 sekä pikapysäköinti, joille kaikille tulee selkeät sisään- ja uloskäyntinsä. Pikapysäköinnin myötä saattoliikenne lentoasemalle tulee palautumaan terminaalien välittömään läheisyyteen.

– P1 rakentuu maan alle ja on pakkasilta suojassa. Kerroksiin 1-2 rakentuu pikapysäköinti ja kerroksiin 3-8 rakentuu P2, Isomäki kertoo.

Parkkitalon suunnittelussa on huomioitu aurinkopaneelien käyttö. Myös sähköautoille on varattu entistä enemmän pysäköintiruutuja.

Rakennustöiden valmistuttua ensi vuonna Finavialla on jälleen Helsinki-Vantaalla noin 13 000 parkkipaikkaa.

Finavia pahoittelee lentoaseman laajennustöistä aiheutuvaa haittaa ja tekee parhaansa, että vaikutukset olisivat mahdollisimman pieniä.

– Matkustajien on hyvä varata hieman aiempaa enemmän aikaa lentoasemalle saapumiseen ja liikkumiseen terminaalien välillä. Pysäköintitilaa kuitenkin on riittävästi koko rakennustyön ajan, Isomäki kertoo.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut