Mielipide: Maanomistajalla on oikeus pitää esillä Aito avioliitto -banderolli

Tarpeeksi hyvä parisuhde tuo turvallisuuden tunnetta ja auttaa jaksamaan. Johanna Erjonsalo/arkisto

toimitus

Vantaan Sanomat julkaisi (29.6.2019) Vantaan Vasemmistonuorten puheenjohtaja Tuomas Suihkosen mielipidekirjoituksen ”Vantaan tulisi poistaa syrjivä Aito avioliitto -banderolli radan läheltä”.

Mainittu banderolli varastettiin 25. kesäkuuta. Varas tallentui selkeästi videolle ja asiasta on tietämäni mukaan tehty rikosilmoitus.

Vastaavanlaisia banderolleja on varastettu samasta kohteesta aikaisemminkin. Kaikki eivät tunnu suvaitsevan vapaata mielipiteen ilmaisua.

Varastetussa banderollissa oli tosiasian kertova toteamus: Mikään laki ei voi tehdä miehistä naisia eikä naisista miehiä!

Lisäksi banderollissa oli Aito avioliitto -yhdistyksen verkkotunnus sekä ydinperhettä esittävä kuvatunnus, jossa oli miehen, naisen, pojan ja tytön hahmot.

Vastoin Tuomas Suihkosen esittämää väitettä, kyseinen banderolli ei ollut syrjivä eikä Aito avioliitto -yhdistys pyri kyseenalaistamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuden olemassaoloa.

Suihkonen ei taida ymmärtää, mitä sana oikeus tarkoittaa. Jokaisella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavalla henkilöllä on samat oikeudet kuin muillakin.

Aivan kuten Suihkonen kirjoittaa, ihmisarvo kuuluu jokaiselle sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta ja jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja arvokas.

Varastetun banderollin sanoma ei noita asioita kyseenalaistanut. Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siitä joku loukkaantuisi.

Kyseisen kohteen maanomistajalla oli, ja on jatkossakin, oikeus pitää tontillaan kirjoituksessa tarkoitetun mukaista banderollia – myös Pride-viikolla.

Timo Lehtonen,Vantaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 13. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.