Mielipide: Maanomistajalla on oikeus pitää esillä Aito avioliitto -banderolli

Tarpeeksi hyvä parisuhde tuo turvallisuuden tunnetta ja auttaa jaksamaan. Johanna Erjonsalo/arkisto

toimitus

Vantaan Sanomat julkaisi (29.6.2019) Vantaan Vasemmistonuorten puheenjohtaja Tuomas Suihkosen mielipidekirjoituksen ”Vantaan tulisi poistaa syrjivä Aito avioliitto -banderolli radan läheltä”.

Mainittu banderolli varastettiin 25. kesäkuuta. Varas tallentui selkeästi videolle ja asiasta on tietämäni mukaan tehty rikosilmoitus.

Vastaavanlaisia banderolleja on varastettu samasta kohteesta aikaisemminkin. Kaikki eivät tunnu suvaitsevan vapaata mielipiteen ilmaisua.

Varastetussa banderollissa oli tosiasian kertova toteamus: Mikään laki ei voi tehdä miehistä naisia eikä naisista miehiä!

Lisäksi banderollissa oli Aito avioliitto -yhdistyksen verkkotunnus sekä ydinperhettä esittävä kuvatunnus, jossa oli miehen, naisen, pojan ja tytön hahmot.

Vastoin Tuomas Suihkosen esittämää väitettä, kyseinen banderolli ei ollut syrjivä eikä Aito avioliitto -yhdistys pyri kyseenalaistamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuden olemassaoloa.

Suihkonen ei taida ymmärtää, mitä sana oikeus tarkoittaa. Jokaisella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavalla henkilöllä on samat oikeudet kuin muillakin.

Aivan kuten Suihkonen kirjoittaa, ihmisarvo kuuluu jokaiselle sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta ja jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja arvokas.

Varastetun banderollin sanoma ei noita asioita kyseenalaistanut. Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siitä joku loukkaantuisi.

Kyseisen kohteen maanomistajalla oli, ja on jatkossakin, oikeus pitää tontillaan kirjoituksessa tarkoitetun mukaista banderollia – myös Pride-viikolla.

Timo Lehtonen,Vantaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.