Mielipide: Maanomistajalla on oikeus pitää esillä Aito avioliitto -banderolli

Tarpeeksi hyvä parisuhde tuo turvallisuuden tunnetta ja auttaa jaksamaan. Johanna Erjonsalo/arkisto

toimitus

Vantaan Sanomat julkaisi (29.6.2019) Vantaan Vasemmistonuorten puheenjohtaja Tuomas Suihkosen mielipidekirjoituksen ”Vantaan tulisi poistaa syrjivä Aito avioliitto -banderolli radan läheltä”.

Mainittu banderolli varastettiin 25. kesäkuuta. Varas tallentui selkeästi videolle ja asiasta on tietämäni mukaan tehty rikosilmoitus.

Vastaavanlaisia banderolleja on varastettu samasta kohteesta aikaisemminkin. Kaikki eivät tunnu suvaitsevan vapaata mielipiteen ilmaisua.

Varastetussa banderollissa oli tosiasian kertova toteamus: Mikään laki ei voi tehdä miehistä naisia eikä naisista miehiä!

Lisäksi banderollissa oli Aito avioliitto -yhdistyksen verkkotunnus sekä ydinperhettä esittävä kuvatunnus, jossa oli miehen, naisen, pojan ja tytön hahmot.

Vastoin Tuomas Suihkosen esittämää väitettä, kyseinen banderolli ei ollut syrjivä eikä Aito avioliitto -yhdistys pyri kyseenalaistamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuden olemassaoloa.

Suihkonen ei taida ymmärtää, mitä sana oikeus tarkoittaa. Jokaisella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavalla henkilöllä on samat oikeudet kuin muillakin.

Aivan kuten Suihkonen kirjoittaa, ihmisarvo kuuluu jokaiselle sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta ja jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja arvokas.

Varastetun banderollin sanoma ei noita asioita kyseenalaistanut. Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, vaikka siitä joku loukkaantuisi.

Kyseisen kohteen maanomistajalla oli, ja on jatkossakin, oikeus pitää tontillaan kirjoituksessa tarkoitetun mukaista banderollia – myös Pride-viikolla.

Timo Lehtonen,Vantaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut