Ikuinen Kreikka-kaipuu lievittyy muistoin sisustetulla patiolla Ruskeasannassa

Salmisen perheen Kreikka-rakkaus näkyy viihtyisällä patiolla. 11-vuotias Oiva pelaa jalkapalloseura TiPSissä ja viihtyy pallon kera pihaympäristössäkin. Sohvalla Ville ja Saara Salmisen kanssa itsuskeleva Eki-koirakin osallistuu välillä mielellään pallotteluun. Sini Pennanen

toimitus

Saara Salminen on matkustanut eri puolilla Kreikkaa lapsesta asti. Vanhemmat tartuttivat Saaraan ikuisen Kreikka-kaipuun, jolle ei näy loppua.

Salmisen perheen viihtyisä paritalokoti Ruskeasannassa onkin täynnä Kreikka-aiheisia esineitä ja värejä.

– Olen käynyt Kreikan eri kohteissa 40 vuoden ajan ainakin kerran vuodessa. Vaihtelemme kohdetta vuosittain, mutta jokavuotinen matka on perinne, hän kertoo.

–  Tykkään etenkin Haniasta Kreetalla ja Parga, Thessaloniki ja Lefkas ovat myös mieleeni. Tänä kesänä matkustamme jälleen Lefkaksen saarelle, Salminen toteaa.

Myös Salmisen aviomies Ville ja pojat Onni, 14, sekä Oiva, 11, ovat ihastuneet Kreikkaan. Toisinaan jalkapalloa harrastavat pojat toivovat Espanjan matkaa jalkapallopelien seuraamisen toivossa, mutta lopulta päädytään kuitenkin tuttuun maahan.

– Olemme lomailleet pari kertaa Espanjassa, mutta emme enää. Kreikka on ja pysyy matkakohteenamme jatkossakin, Saara sanoo.

Paritalokodin rauhallinen ja vehreä piha rajoittuu metsään, joten aamu- ja iltalenkit luonnistuvat perheen 3-vuotiaan Eki-koiran kanssa ihanissa metsämaisemissa.

Metsässä on myös poikien maja, jossa on mukava seikkailla ja viettää aikaa. Pihapiirissä on lisäksi erikoinen vaja, joka on rakennettu kokonaan ”ilmaan”, korkeiden puiden varaan.

–Kun muutimme yli 10 vuotta sitten tänne, ihastuimme heti metsään rajoittuvaan pihaan. Myös talossa on kivoja ja persoonallisia ratkaisuja, kuten yläkerran pieni parveke, pyöreät laivafiilistä henkivät ikkunat ja pihavaja. Myös terassi- ja nurmialuetta on juuri sopivasti, Ville Salminen kertoo.

Salmiset nauttivat kesästä Kreikan loman lisäksi omalla patiollaan ja mökeillä Savonlinnassa, Siikaisissa ja Somerolla. Suvun ja ystävien kohtaamiset hyvän ruoan äärellä kuuluvat kesään.

Poikien jalkapalloharrastus vie perheen heinäkuun alussa perinteiseen Helsinki Cupiin.

–Kotona ollessamme grillaamme ja nautimme perheen sekä ystävien seurasta. Kamado-grillaus on vienyt meidät mukanaan ja usein kana, kasvikset ja kreikkalainen juusto kypsyvät maukkaaksi ateriaksi grillissämme, Ville sanoo.

Pihalla kasvaa minttua, ruohosipulia ja herneitä. Kukkaistutukset ovat Saaralle tärkeitä, ja hän hankkii joka kesä upean maljaköynnöksen puutarhaliikkeestä Koivuhaasta. Myös Kreikasta tuttu Lantana-niminen kasvi koristaa patiota.

– Kukat ja yrtit kuuluvat olennaisena osana kesään, ja ne tuovat patiolle viihtyisää tunnelmaa. Patio on meille kuin toinen olohuone – sisustamme ulkotilaa kuten mitä tahansa huonetta, Saara Salminen summaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaalta jo useampi puutarha on ilmoittautunut mukaan ensi kesän teemapäivään 15.3.2019 7:40
  2. Pikkurahallakin saa kotiin uutta ilmettä ja keväistä tunnelmaa 20.4.2018 15:42

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut