Vantaan leikkipuistoihin tullaan naapurikunnistakin – oletko jo vieraillut suosituimmissa puistoissa?

Viertolalaiset Anu ja Eelis Sturén käyvät leikkipuistoissa kesällä jopa päivittäin. Maksuttomat puistot ovat äidistä tärkeitä lapsiperheille. Sinirikon leikkipuisto on liikunnallisen 5-vuotiaan Eeliksen suosikki. Kehuja saavat myös Tikkurilan Kirjastopuisto ja Hiekkaharjun Sipulipuisto. Johanna Erjonsalo

Marika Lumme

Jos kaipaa maksutonta kesäistä puuhaa, voi tänä kesänä tehdä vaikkapa kierroksen lähialueen puistoihin.

Turvallinen ja eri-ikäiset lapset huomioiva leikkipuisto saa kiitosta kolmen lapsen kanssa puistoilevalta Hanna Silvolalta Silvola käy 6-vuotiaan Iidan, 4-vuotiaan Laurin ja 2-vuotiaan Ainon kanssa Kannistossa Kenraalinpuiston leikkipaikassa säännöllisesti, vaikka perhe asuu naapurikunnassa Nurmijärvellä. Klaukkalasta ajomatkaa puistoon kertyy 10 minuuttia.

– Tähän on kätevä tulla. Tämä on meidän lähin näin iso ja monipuolinen puisto. Hyvä leikkipuisto on lapsille vaihtoehto Lintsille, äiti kertoo.

Linnanmäelläkin perhe aikoo hurvitella tänä kesänä, mutta leikkipuistoissa perhe käy kesäaikaan jopa viikoittain.

– Monesti aikuiset itse luovat odotuksia kesälle. Lapset voivat olla hyvin onnellisia ihan vain leikkipuistokäynnistä, hän sanoo.

Silvola arvostaa puistossa siisteyttä ja viihtyisyyttä.

– Tämä on hyvin huoleton puisto, sillä autoliikennettä ei mene lähellä. Pienten alue on aidattu. Tämä on lisäksi hyvin kaunis miljöö, Silvola sanoo.

Viertolalaiset Anu ja Eelis Sturén käyvät leikkipuistoissa kesällä jopa päivittäin. Maksuttomat puistot ovat äidistä tärkeitä lapsiperheille.

Sinirikon leikkipuisto on liikunnallisen 5-vuotiaan Eeliksen suosikki. Kehuja saavat myös Tikkurilan Kirjastopuisto ja Hiekkaharjun Sipulipuisto.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että leikkipuistoissa ei ole kävijälaskureita. Kaupungin kunnossapitäjien havaintojen mukaan suosituimmat puistot ovat Tikkurilassa sijaitseva Kirjastopuisto, Viertolassa sijaitseva Sinirikonpuisto, Pakkalassa sijaitseva Illenpuisto ja Rautkallion puistoleikkipaikka Havukoskella.

Vantaalle on tulossa myös uusia leikkipuistoja.

– Nyt parhaillaan rakennetaan Tikkurilan jokirantaan erityisen hienoa Åvikin leikkipaikkaa, jonka teemana on ”Kaislikossa suhisee”. Keimolaan rakennetaan Pikku-Keimola ja Ruutulipunpuisto, kertoo puistosuunnittelupäällikkö Heidi Burjam Vantaan kaupungilta.

Perusparannus on tulossa ensi vuosikymmenen alussa Korson ja Martinlaakson asukaspuistoihin.

Myyrmäen Kivikaudenpuiston ja Vantaanlaakson Koukkuniityn puiston perusparannukset ovat niin ikään tulossa, mutta Burjam sanoo niiden viipyvän maankäytöllisistä syistä.

– Vuosittain tehdään perusparannussuunnitelmia 3–6 leikkipaikkaan, hän kertoo.

Vantaan suosituimmat leikkipuistot

Kirjastonpuisto (Tikkurila)

Sinirikonpuisto (Viertola)

Illenpuisto (Pakkala)

Rautkallion puistoleikkipaikka (Havukoski)

Metsänhengen puistoleikkipaikka (Koivukylä)

Korson Perhepuiston leikkipaikka (Korso)

Ratsumiehenpuiston leikkipaikat (Hakunila)

Lammaspuiston leikkipaikat (Hämeenkylä)

Jokiuomapuiston leikkipaikka ja Viherpuiston asukaspuisto (Martinlaakso)

Kenraalinpuiston puistoleikkipaikka (Kivistö)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 6. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.