Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näiltä aloilta löytyy nyt työtä – "Suhdanneveturi" pitää pintansa

Suhdanneveturiksi usein kutsuttu rakennusala on yksi niistä aloista, jolla työpaikat ovat Tilastokeskuksen tuoreen vertailun mukaan lisääntyneet viimeisen vuoden aikana.Uusimmat luvut ovat toukokuulta.

Uudet avoimet työpaikat olivat lisääntyneet vuoden aikana kuudessa ammattiryhmässä: rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (2 500 uutta työpaikkaa), erityisasiantuntijoiden (1 100) sekä prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden (700) ryhmissä.

Uusien avoimien työpaikkojen lukumäärät vähenivät eniten asiantuntijoiden (-600) sekä palvelu- ja myyntityöntekijöiden (-500) ryhmissä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin työ- ja elinkeinotoimistoihin toukokuun aikana 66 000, mikä on 3 500 enemmän kuin edellisen vuoden toukokuussa.

Tilastokeskuksen vertailu kertoo myös alueellisesta vaihtelusta. Työttömyys laski toukokuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta eniten Etelä–Savossa (–11 prosenttia), Kainuussa (–11), Pohjanmaalla (–9), Varsinais–Suomessa (-9) ja Kaakkois–Suomessa (–9).

Koko Suomen työllisyysaste oli toukokuussa 73,1 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 72,3 prosenttia.