Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äiti jakoi poikkeuksellisen syntymäpäiväjuhlakutsun Facebookissa, nyt hänelle sataa sydämiä – "Moni lapsi on yksinäinen"

Facebookin Vantaan Puskaradio-ryhmässä nähtiin tiistaina sydäntälämmittävä julkaisu, kun Suvi Kerttula ilmoitti etsivänsä lapsensa syntymäpäiväjuhliin vieraita, jotka eivät muuten synttärikutsuja saa. Kerttulan julkaisu on kerännyt tähän mennessä lähes 600 tykkäystä ja lukuisia kommentteja.

– Tiedän, että tänä päivänäkin moni lapsi on yksinäinen, jännittää kovasti koulun tai esikoulun aloitusta, ei tule kutsutuksi synttärijuhliin ja osaa leikkiä muiden kanssa. Haluan tarjota muutamalle lapselle mahdollisuuden saada yksi tai useampi kaveri tai ainakin kokemus tulemisesta kutsutuksi synttäreille ja kivasta yhdessäolosta samanikäisten joukossa, Kerttula kirjoitti.

Vaikka Kerttula julkaisi kirjoituksensa Vantaan Puskaradiossa, pidetään juhlat Espoossa. Hän etsii vieraiksi yksinäiseksi itsensä tuntevia, noin 4–8-vuotiaita lapsia. Muutaman lapsen vanhemmat ovat jo lähestyneet Kerttulaa Facebookin yksityisviestin.

Kerttula on ammatiltaan psykologi ja kertoo, että kipinä yksinäisten lasten kutsumisesta syntymäpäiväjuhliin syttyi, kun hän huomasi voivansa auttaa omaa lastaan ystävien löytämisessä. Monesti avuksi riitti vain kehotus mennä kysymään toisen lapsen nimeä leikkipaikalla.

– Olen hyvin iloinen siitä, että omalla lapsellani on nyt eri ikäisiä ja erilaisia lapsia kavereina. Sen sijaan on tuntunut pahalta lukea niistä, joilla ei ole yhtään ystävää, ja joita saatetaan lisäksi kiusata. Kun huomasin, että voin auttaa omaa lastani, niin aloin miettiä, voisinko tehdä jotain muidenkin lasten hyväksi, Kerttula avaa.

Taustalla on myös hänen omassa lapsuudessaan kokema yksinäisyys. Kerttula ei ollut esimerkiksi päiväkodissa tai päässyt käymään tapahtumissa, joissa olisi voinut tutustua muihin lapsiin. Kun mahdollisuus ystävyyssuhteiden solmimiseen sitten tuli, tuntui tutustuminen kokemusten puutteen vuoksi vaikealta.

– Vanhemmat usein luulevat, että lapset vain osaavat olla toisensa kanssa. Eivät he välttämättä osaa. Joskus tarvitaan aikuisen tukea, Kerttula toteaa.