Tällaisia ovat uudet liikennemerkit: Vähimmäisnopeus 50 km/h ja nastoilla ajo kielletty

Uusi liikennemerkki määrää vähimmäisnopeudesta. Väylävirasto

toimitus

Ensi vuoden kesäkuusta lähtien liikennemerkit määräävät teillä myös vähimmäisnopeudesta. Tuolloin astuu voimaan uusi tieliikennelaki, joka tuo teiden varsille uusia ja uudistettuja liikennemerkkejä.

Esimerkiksi 50km/h-vähimmäisnopeuden alkamisesta ja päättymisestä säädetään omilla merkeillään. Tieliikennelain mukaan tällaisilla teillä ei saa ajaa alinopeutta, ellei liikennetilanne sitä edellytä.

Täysin uutena tulee myös nastarenkailla varustetulla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajon kieltävä liikennemerkki. Käyttökohteita olisivat esimerkiksi yksittäiset kadut, joissa on tarve rajoittaa katupölyn syntymistä. Kielto ei kuitenkaan koskisi ajoa kadun varrella olevalle kiinteistölle.

Myös jalankulkijoista ja kauriseläimistä varoitetaan jatkossa uusilla liikennemerkeillä.

Liikennemerkkien uudistukset tehtiin osana tieliikennelain kokonaisuudistusta.

– Uusien merkkien lisäksi useimpia tuttuja merkkejä on hiottu yksinkertaisemmaksi ja luettavammaksi. Henkilöhahmot ja ajoneuvosymbolit ovat yksinkertaisempia, nuolen kärkiä on suurennettu ja eri väristen pintojen väliin on tehty entistä enemmän kontrastireunoja, Väylävirastosta kerrotaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nämä uudet liikennemerkit tulevat kesällä 2020 – mukana useita polkupyöräilyä edistäviä merkkejä 17.6.2019 7:38

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut