Kivistön "kohtuuhintaiset asunnot" eivät kiinnostaneet ostajia – rakennuttaja pyysi jatkoaikaa

Havainnekuva kertoo, millaista kohdetta SRV Kivistön koulun paikalle aikoo rakentaa. SRV

Mia Lindström

Asuntojen ylitarjonta ja heikko kysyntä lykkäävät asuinrakentamista Kivistössä. Rakennusyhtiö SRV on pyytänyt Vantaan kaupungilta vuoden jatkoaikaa tonttivaraukselleen, sillä yhtiön ennakkomarkkinoinnissa olevan kohteen kysyntä ei ole ollut toivotunlaista.

Kyseessä on Kivistön vanhan, talvella 2016–2017 puretun koulun, tontille rakennettavasta kohteesta, johon SRV:n on tarkoitus rakentaa kohtuuhintaisia, vapaarahoitteisia omistusasuntoja Tällä hetkellä asuntojen keskineliöhinnaksi on määritelty 4 853 euroa (VS 2.2.). Vantaan kaupunki järjesti koulun tontista talvella 2016–2017 suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailu koski kahta eri korttelia, jotka oli jaettu kolmeen eri alueeseen. Kohtuuhintaisten omistusasuntojen lisäksi alueelle on tarkoitus rakentaa vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja.

SRV:n Koralli-ehdotus oli yksi suunnittelukilpailun voittajista. Kaupunki myi yhtiölle kaksi tonttia 530 euron kerrosneliöhintaan. Yhtiö aloitti hankkeen ennakkomarkkinoinnin tämän vuoden helmikuussa, mutta keskeytti sen jo toukokuussa. As Oy Vantaan Meritähti -nimisen kohteen 99 asunnosta varattiin tänä aikana vain seitsemän. Kivistön keskustaan valmistuu tai on valmistumassa tänä vuonna yli 700 asuntoa. Ensi vuonna alueelle valmistuu arviolta 1400 asuntoa. Alueella on parhaillaan aupan yli 500 uutta tai uudehkoa asuntoa, etenkin yksiöitä ja kaksioita.

Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilätotesi Vantaan Sanomille aiemmin, että Kivistöön on rakennettu liian paljon ja liian yksipuolisesti asuntoja (VS 29.5.) – Pieniä asuntoja on tuotettu liikaa, etenkin kun sijoittajat ovat poistumassa markkinoilta, hän totesi. Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti maanantaina pidetyssä kokouksessaan omalta osaltaan jatkaa SRV Rakennus Oy:n tonttivarausta 30. kesäkuuta 2020 asti. Asiasta päättää lopullisesti kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus päätti jo tammikuussa antaa jatkoaikaa SRV:n toiseen tonttiin liittyen niin ikään 30. kesäkuuta 2020 asti.

Samassa kokouksessa lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle tonttivarausten muuttamista Kivistön koulun toiseen kortteliin liittyen. OP Asuntorahasto vetäytyi ARA-kohteen tonttivarauksista ja nyt kaupunki on varaamassa tontit Fira Oy:lle, muun muassa vuokra-asuntojen rakentamista varten. Tonttivaraukset olisivat voimassa ensi vuoden syksyyn asti.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kaupunki halusi Kivistöön kohtuuhintaisia asuntoja – neliöhinnaksi tulikin lähes 5 000 euroa
    2.2.2019 7:45
  2. "Alligaattorileuka" tekee tuhoja – Kivistön koulua rouhitaan maan tasalle
    12.1.2017 11:06

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut