Ex-Salkkari-tähti "ryyppäsi shotteja kuin lääkettä" ja söi itseään sairaaksi – nyt hänessä on tapahtunut hurja muutos

– Join shotteja kuin närästyslääkettä, jotta voisin juoda enemmän viinaa. Närästys oli jatkuvasti läsnä. Minua ja ystävääni kutsuttiin "Rennie-veljeksiksi".

Näyttelijä Tuomas Kytömäki on viime vuosina käynyt läpi melkoisen muutoksen. Salattuissa Elämissä sarjan ensimmäisinä vuosina Aleksi Salinia näytellyt mies kertoo, että aiemmat elintavat saivat miehen sairaaksi.

– Voin huonosti ja juhlin liikaa. Tuntuu nyt aika hassulta, mutta tuolloin en ajatellut yhtään sitä kuinka se mitä laitat suustasi alas vaikuttaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiin.

Kytömäki kertoo kärsineensä närästyksen lisäksi jatkuvasta flunssakierteestä, pahoista niska-hartiakivuista sekä aivosumusta. Näyttelijän mukaan uusi ruokavalio tehosi todella nopeasti.

– Päädyin kokeilemaan ketogeenistä ruokavaliota. Tulos oli uskomaton ja kaikki edellämainitut sairaudet lähtivät kokonaan kolmessa kuukaudessa. Sen jälkeen kaikki ravintoon ja hyvinvointiin lisääntyi valtavasti.

Ketogeenisessä ruokavaliossa noin 70 prosenttia energiasta saadaan rasvasta, 20 prosenttia proteiinista ja loput hiilihydraateista. Dietti luo elimistöön paastotilan, eli ketoosin, jolloin on mahdollista syödä vähemmän.

Ruokavalio ei kaikille sovi ja sen terveellisyydestä sekä ekologisuudesta on kiistelty, mutta Kytömäen kohdalla se toimi. Mies on tällä hetkellä elämänsä kunnossa.

Muutos oli myös henkinen. Kytömäki nimittäin tänä päivänä luennoi kehon ja mielen puhdistumisesta sekä posiitivista muutoksista ja luonnon voimasta.

Hän käyttää viestinsä välittämiseen media-alalta saamaansa kokemusta.

– Ohjasin Suomen ensimmäisen slow tv-sarjan nimeltä Lapin Lumo ja nyt olen perustamassa Valomedia-nimistä sivustoa, joka keskittyy positiivisuuteen, hän hymyilee.

Kesällä mies tosin nähdään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Salatuissa Elämissä kun Aleksi tekee paluun Pihlajakadulle sarjan vaihtoehtoista todellisuutta esittelevässä Pihlajasatu-sarjassa.

– Olen tästä tosi innoissaan. En ole aiemmin koskaan katsonut itseäni sarjassa enkä nähnyt koskaan niitä vanhoja jaksoja. Nämä aion kuitenkin katsoa. Pitää sekin raja-aita ylittää, mies nauraa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut