Juhan ja Tainan "Ukkoslintu" vuodelta 1956 oli Cruising-yleisön suosikki – "Siitä tuli niin hieno, ettei sillä paljon raaski ajella"

Juha Seunan omistama vaaleanpunainen Ford Thunderbird oli Keskari Cruising -kävijöiden valinta tapahtuman suosikkiautoksi. Oskari Lehto

Oskari Lehto

Viime torstaina järjestetyn Keskari Cruising -avoautotapahtuman suosikkiautoäänestyksen on voittanut Juha Seunan omistama vaaleanpunainen Ford Thunderbird vuodelta 1956. Auton rekisterinumero on MBU-8.

Äänestyksessä annettiin noin 500 ääntä ja Seunan auto sai niistä 48. Seunan omistuksessa auto on ollut vuodesta 2015. Auto on uusittu parissa vuodessa lähes täysin, ja alun perin se hankittiin puoliso Taina Seunan aloitteesta.

– Rouva sitä kävi katsomassa Hollannissa, jonne se oli tuotu käyttökuntoisena Amerikasta. Se miellytti kaksipaikkaisena ja erityisesti alkuperäinen Sunset Coral -pastelliväri oli rouvan mieleen, Juha Seuna kertoo Keski-Uusimaalle.

Ukkoslintuaan Seunat ovat ulkoiluttaneet melko harvakseltaan lähinnä paikallisissa tapahtumissa. Vuosi sitten se tuli toiseksi Keskari Cruisingin äänestyksessä.

– Yrittäjällä työelämä tahtoo viedä kaiken ajan. Sitä paitsi autosta tuli niin hieno, ettei sillä paljon raaski ajella, kuljetusalan yritystä pyörittävä Seuna naurahtaa.

Autotapahtumia Seunat ovat kiertäneet enemmän toisella harrasteautollaan, vuoden 1938 Ford-pick-upilla.

Autoihin Juha Seuna kertoo hurahtaneensa käytyään Keimolan kiihdytysajoissa vuonna 1975. Kolme vuotta sen jälkeen hän hankki ensimmäisen jenkkiautonsa, joka oli Chevrolet Starline Deluxe vuosimallia 1951.

Sen kanssa Tuusulasta kotoisin oleva mies ajeli Keravalla, jossa jenkkikulttuuri nosti tuolloin päätään Teddy & The Tigers -yhtyeen ansiosta.

– Tuo ensimmäinen autoni taitaa olla yhä Uudenkaupungin automuseossa, jonne myin sen hyväkuntoisena, Seuna kertoo K-U:lle.

Keskari Cruisingin äänestyksessä ylsivät kärkikolmikkoon myös Pekka Vesterisen Cadillac vuodelta 1959 (CRC-2, 41 ääntä) sekä Sami Vanteen Cadillac vuodelta 1958 (RRK-200, 34 ääntä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.