Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Niina, 37, tarttui tv-kameroiden edessä tehtävään, johon moni nainen ei lähtisi – "Nuorempana olisi ehkä hävettänyt, mutta nykyään: who cares"

Painosta puhuminen on monelle ihmisille, ja stereotyyppisesti ajatellen naiselle, arka asia.

Niinpä voidaan sanoa, että kovin moni tuskin lähtisi tv-kameroiden edessä punnittavaksi, arvioitavaksi ja tekemään omaa laihdutusprojektiaan. Se kuitenkin on edessä 37-vuotiaallaNiina Kuhdalla, joka osallistuu Suurin Pudottaja -ohjelman uuteen kauteen.

– Nyt alkaa vähän jännittää. Monen kanssakilpailijan kanssa tästä on puhuttu vähän kuin lomareissuna. Nyt kuitenkin alkaa konkretisoitua, että aikamoinen urheiluleiri tästä on tulossa, Kuhta pohti ravintola Fridasin terassin avajaisissa päivää ennen ohjelmaan lähtöä.

Ohjelmassa kilpailijateristetään viideksi viikoksi ulkomaailmasta ja he asettavat itselleen tavoitteen kuinka monta kiloa pitäisi pudottaa. Kuhdan tavoite on 25 kiloa.

Hän kertoo lähteneensä ohjelmaan mukaan heti kun kysyttiin.

– Kiloja on viimeaikoina päässyt kertymään, joten tämä tuli kuin taivaan lahjana. Jotkut ohjelmaa varten kysytyt kysymykset olivat ehkä vähän nöyryyttäviä, mutta minua ei hävetä puhua vartalostani ja painostani. Ehkä joskus nuorempana olisi, mutta nykyään: who cares, hän nauraa.

Vuoden 2018 Miss Plus Sizena tunnettu Kuhta kertoo kilojen tulleen isojen muutosten myötä.

– Äitini kuolija sen seurauksena mukaan tuli vähän tunnesyömistä. Lisäksi firmani muutti sekä olen itse muuttamassa. Kaikki isot muutokset osuvat vuoden sisään.

– Painoni on noussut parin viime vuoden aikana nopeasti, mutta olen ollut ylipainoinen koko aikuisikäni. Tällä hetkellä olen painavimmillani. Ylipaino haittaa elämääni paljon. On raskasta kävellä ja se puuskututtaa. Lisäksi selkäni on todella kipeä koko ajan. Myös kakkostyypin diabetes pelottaa

Kuhdan mukaanhänen ongelmansa on napostelu, iltasyöminen ja roskaruoka. Hän on aiemmin pudottanut painoa onnistuneesti, mutta ei ole omien sanojensa mukaan suuri liikunnan ystävä.

Suurin Pudottaja -ohjelmaa on aiemmin kritisoitu siitä, että kilpailijat laitetaan viideksi viikoksi kuplaan, jonka jälkeen heidän on helppo palata takaisin vanhaan epäterveelliseen rytmiin dramaattisen elämäntapamuutoksen jälkeen. Kuhta kuitenkin uskoo, että hän kykenee pitämään itsensä kurissa jatkossakin.

– Tiedän kuinka syödä terveellisesti ja olen tehnyt niin aiemminkin. Nyt homma on vain vähän lähtenyt käsistä ja tarvitsen jotain, joka laittaa minut takaisin raitelleni, hän hymyilee.