Niina, 37, tarttui tv-kameroiden edessä tehtävään, johon moni nainen ei lähtisi – "Nuorempana olisi ehkä hävettänyt, mutta nykyään: who cares"

Niina Kuhta. Toni Tervo

Toni Tervo

Painosta puhuminen on monelle ihmisille, ja stereotyyppisesti ajatellen naiselle, arka asia.

Niinpä voidaan sanoa, että kovin moni tuskin lähtisi tv-kameroiden edessä punnittavaksi, arvioitavaksi ja tekemään omaa laihdutusprojektiaan. Se kuitenkin on edessä 37-vuotiaallaNiina Kuhdalla, joka osallistuu Suurin Pudottaja -ohjelman uuteen kauteen.

– Nyt alkaa vähän jännittää. Monen kanssakilpailijan kanssa tästä on puhuttu vähän kuin lomareissuna. Nyt kuitenkin alkaa konkretisoitua, että aikamoinen urheiluleiri tästä on tulossa, Kuhta pohti ravintola Fridasin terassin avajaisissa päivää ennen ohjelmaan lähtöä.

Ohjelmassa kilpailijateristetään viideksi viikoksi ulkomaailmasta ja he asettavat itselleen tavoitteen kuinka monta kiloa pitäisi pudottaa. Kuhdan tavoite on 25 kiloa.

Hän kertoo lähteneensä ohjelmaan mukaan heti kun kysyttiin.

– Kiloja on viimeaikoina päässyt kertymään, joten tämä tuli kuin taivaan lahjana. Jotkut ohjelmaa varten kysytyt kysymykset olivat ehkä vähän nöyryyttäviä, mutta minua ei hävetä puhua vartalostani ja painostani. Ehkä joskus nuorempana olisi, mutta nykyään: who cares, hän nauraa.

Vuoden 2018 Miss Plus Sizena tunnettu Kuhta kertoo kilojen tulleen isojen muutosten myötä.

– Äitini kuolija sen seurauksena mukaan tuli vähän tunnesyömistä. Lisäksi firmani muutti sekä olen itse muuttamassa. Kaikki isot muutokset osuvat vuoden sisään.

– Painoni on noussut parin viime vuoden aikana nopeasti, mutta olen ollut ylipainoinen koko aikuisikäni. Tällä hetkellä olen painavimmillani. Ylipaino haittaa elämääni paljon. On raskasta kävellä ja se puuskututtaa. Lisäksi selkäni on todella kipeä koko ajan. Myös kakkostyypin diabetes pelottaa

Kuhdan mukaanhänen ongelmansa on napostelu, iltasyöminen ja roskaruoka. Hän on aiemmin pudottanut painoa onnistuneesti, mutta ei ole omien sanojensa mukaan suuri liikunnan ystävä.

Suurin Pudottaja -ohjelmaa on aiemmin kritisoitu siitä, että kilpailijat laitetaan viideksi viikoksi kuplaan, jonka jälkeen heidän on helppo palata takaisin vanhaan epäterveelliseen rytmiin dramaattisen elämäntapamuutoksen jälkeen. Kuhta kuitenkin uskoo, että hän kykenee pitämään itsensä kurissa jatkossakin.

– Tiedän kuinka syödä terveellisesti ja olen tehnyt niin aiemminkin. Nyt homma on vain vähän lähtenyt käsistä ja tarvitsen jotain, joka laittaa minut takaisin raitelleni, hän hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 2. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 3. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 4. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 5. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 8. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 9. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 10. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 11. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 12. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 13. Hänninen 12.8.
 14. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 15. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.