Asolassa vietetään yhteisöllistä elämää – kirvesmiehen pihalta löytyy omin käsin rakennettu seikkailupuisto, pihalla järjestetään kaikille avoimia taistelulajitreenejä

Kirvesmies Jussi Kontio on todellinen erikoistekijä, sillä hän on loihtinut yhteisöllisen kotitalonsa pihalle pienimuotoisen seikkailupuiston.

Komba on Jussin ja hänen ystäviensä kehittämä väkivallattomia taistelulajeja, tanssia ja henkisyyttä yhdistelevä laji. He harjoittelevat Asolassa sijaitsevan omakotitalon pihalla. Sini Pennanen

toimitus

Aurinko porottaa taivaalta alkukesän helteessä, kun saavumme Asolan vehreälle omakotialueelle. Talon omistaja Jussi Kontio on vastassa yhdessä lastensa Alman ja Lounan sekä taiteilija Renegade Braunin kanssa.

– Talo löytyi sattumalta kuutisen vuotta sitten. Etsiskelin yhteisölliseen asumiseen sopivaa paikkaa ja Asolassa sijaitseva puutalo vaikutti juuri sopivalta, Kontio kertoo.

Kontio on näppärä käsistään ja vuonna 1950 valmistuneen talon remontit sekä monet kodin käyttöesineet ovat syntyneet talon isännän ja muiden asukkaiden taitavissa käsissä.

– Noin 800 neliön tontti on käännetty ylösalaisin kauttaaltaan ja olen remontoinut taloa vähitellen myös sisältä, hän lisää.

Sisälläkin voi kiipeillä. Kuva: Sini Pennanen

Salaojaremontin yhteydessä pihalle kaivettiin lampi. Nurmikko kylvettiin viime vuonna ja pihalle rakennettu seikkailuratakin on ottanut vähitellen lopullista muotoaan.

– Oma elämäntapani juontaa juurensa lapsuudestani, Kuopiosta. Luonto on aina ollut minulle olennainen osa elämää ja olen kiipeillyt puissa pienestä pitäen. Halusin tarjota saman mahdollisuuden myös omille lapsilleni, joten rakensin pihallemme mahdollisuuden luonnolliseen liikkumiseen, Kontio valottaa.

Keltainen keittiö on pirteä yllätys kodikasta tunnelmaa henkivässä puutalossa. Kuva: Sini Pennanen

Hän on istuttanut pihalle yhdessä lastensa kanssa omenapuun, kirsikkapuun ja yrttejä sekä muita syötäviä kasveja. Myös perunaa ja artisokkaa nautitaan omasta maasta.

– Paikallisesti tuotettu ruoka ja lähiruoka on parasta mitä voimme syödä – mutta ympäristön kantokyvyn mukaan viljeltynä.

Portaikon värikäs papukaijatapetti on varsinainen katseenvangitsija. Portaikon taulut ovat Renegade Braunin tekemiä.

Kontion ja Braunin ajatusmaailmaa kuvaa hyvin heimo-ajattelu. He uskovat yhteisöllisyyteen ja heidän elämäntyylinsä on holistinen.

Kontio ystävineen on kehittänyt oman taiji-tyyppisen, tanssia ja taisteluja yhdistelevän lajin, Komban. Laji keskittyy tietoiseen läsnäoloon ja henkisyyteen, jolloin jokainen voi olla ”oman elämänsä soturi”.

– Olemme luoneet oman elämäntapamme. Komba on lajina fyysinen, vuorovaikutteinen taistelulaji – mutta ilman väkivaltaa. Luomme lajissa pelillisiä simulaatioympäristöjä, jossa voimme toimia, Renegade Braun selostaa.

Teksti: Riikka Hollo

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaalainen pariskunta hurahti muumeihin – kotoa löytyy 86 muumimukia ja muuta aiheeseen liittyvää tavaraa 30.4.2019 7:40
  2. Ritva on asunut Kuopiossa ja Kreikassa, kunnes päätyi Kaivokselaan – "Olen hyvä esimerkki siitä, millaista vuokralla asuminen parhaimmillaan on" 18.3.2019 10:16

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut