Korson päiväkodin lapsille rakennetaan paviljonki Metsolaan – Korson keskustan tontti osoittautui väistötilalle liian pieneksi

Peräti 1700 kunnallisissa päiväkodeissa hoidossa ollutta lasta on otettu nyt kotihoitoon. Anton Soinne

Armi Suojanen

Uusi paviljonkipäiväkoti ei mahdukaan sille tontille Korsossa, jolle se oli hankesuunnitelmassa kaavailtu. Sisäilmaongelmista kärsivälle Korson päiväkodille piti alun perin rakentaa väistötilat Ankkalammen päiväkodin viereiselle tontille Metsotien varteen.

– Kun sitä ruvettiin oikein sovittamaan, niin huomasimme, että päiväkodille jäisi hirvittävän pieni piha-alue, kertoo Vantaan kaupungin rakennuttajapäällikkö Juha Vuorenmaa

Aiemmat sijoituspaikkasuunnitelmat perustuivat tilaohjelmaan.

– Silloin tällöin sattuu tällaista, että varsinaisessa jatkosuunnittelussa paljastuu asioita, joita ei olla osattu aiemmin huomioida, Vuorenmaa jatkaa.

Piha-aluetta pienensi se, että uuden päiväkodin ja Ankkalammen päiväkodin väliin jäi vielä henkilökunnan pysäköintialue ja tavarankuljetusreitti keittiöön.

Vuorenmaa sanoo, että paikkaan olisi ollut vaikea rakentaa, kun vielä maaperääkin olisi pitänyt stabilisoida.

– Valmistuminen olisi siirtynyt kahdella tai kolmella kuukaudella.

Tavoitteena on, että uusi päiväkoti on käytössä elokuun alussa, niin kuin alun perin suunniteltiin.

Kun ahtaus kävi ilmi, paviljongille päätettiin etsiä toinen paikka. Vaihtoehtoja oli neljä.

Yhdessä varhaiskasvatuksen kanssa katsottu paikka sijaitsee radan itäpuolella Metsolassa, Kauriinrinne 1:ssä. Tilapaikkoja sinne tulee 63.

– Se on vähiten huono paikka, Vuorenmaa muotoilee.

Paviljonkipäiväkodin tontti Metsolassa sijaitsee Vantaan kaupungin omistamalla yleisten rakennusten kaava-alueella. Tyhjä tontti on Vesikkopuiston ja Kauriinpuiston välissä, eikä sille ole mitään suunnitelmia. Sen läheisyydessä toimii Näätäpuiston päiväkoti.

Tällä hetkellä Korson päiväkodin lapset ovat väistötiloissa kahdessa muussa Korson suuralueen päiväkodissa. Merikotkantiellä sijaitsevaa päiväkotirakennusta ei kannata korjata ja se puretaan.

Vanhan päiväkodin tilalle esitetään rakennettavaksi uusi, toteaa Tilakeskuksen toimitilapäällikkö Pasi Salo Rakentamispäätöstä ei vielä ole.

Aiheeseen liittyvää

  1. Korsoon ja Rajakylään yritetään saada uudet päiväkodit jo syksyksi 15.3.2019 11:05
  2. Korson päiväkoti siirtyy paviljonkiin 6.11.2018 13:44

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut