Mielipide: Vantaan ratikan reitti on kallis, työläs ja aiheuttaa paljon harmia Tikkurilassa

Jos suunnittelu pidättäytyy tämän hetkisessä ykkösvaihtoehdossa toivon, että kaupunginvaltuusto ei tule tätä vaihtoehtoa hyväksymään, kirjoittaja toteaa.

Olin kuuntelemassa kaupungintalolla tilaisuutta Vantaan ratikkahankkeesta sekä Tikkurilan alittavan tunnelin suunnittelusta. Keskustelutilaisuuden jälkeen minulle jäi vain syvä järkytys. Ratikkalinjaa ei varmaan voi suunnitella ja toteuttaa niin, että se kaikkia miellyttäisi. Hanke on iso ja vaativa.

Ihmettelenkin, että ykkösvaihtoehto on tunneli Ratakujan ja kirjastopuiston kohdalla, jonka toteuttaminen vaatii aikaa ja rahaa. Kuinka voi olla mahdollista, että kovasti kehuttu ja kiitelty ja jopa palkittu puisto jouduttaisiin isolta alueelta kaivamaan auki. Kirjastopuisto, jonka lapset, nuoret ja vanhemmatkin ovat ottaneet omakseen.

Tällä hetkellä se on myös yksi ainoita alueita Tikkurilassa, joka tuo ilmettä ja positiivista kaupunkikuvaa. Todella onnistunut alue.

Ratakujalla oleva parkkitalokin jäisi pois käytöstä työmaan aikana. Ratakuja toimii myös pelastustienä.

Vähillä ongelmilla ei myöskään selviäisi Ratakujalla asuvat. En ole asiantuntija, mutta ihmettelen, kuinka voidaan edes esittää tällaista kallista ja työlästä sekä paljon harmia aiheuttavaa vaihtoehtoa.

Suunnittelijalta on nyt tainnut jäädä jotain huomioimatta. Kysynkin, miksi esimerkiksi tunnelia ei voi rakentaa vähän pohjoisemmaksi, Lummetien kohdalle. Siitä olisi helppo ratikan kulkea alikulun jälkeen Lummetietä pitkin Kielotielle. Paljon vähemmän kustannuksia ja häiriötekijöitä.

Asemarakennuksesta ei ole pitkä matka kävellä Lummetielle, joten sekään ei voi olla syy toteuttamasta tätä vaihtoehtoa. Paljon muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy.

Jos suunnittelu pidättäytyy tämän hetkisessä ykkösvaihtoehdossa toivon, että kaupunginvaltuusto ei tule tätä vaihtoehtoa hyväksymään.

Keijo Mäntyharju

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut