Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pikku-Fiat, iso mies ja upeat Cadillac- ja Triumph-avoautot värittivät Keskari Cruisingia – "Ostin tämän ihan raatona"

Asfaltti hehkui polttavan kuumana ja upeat menopelit kiilsivät kilpaa ihmisten otsalla karpaloivien hikipisaroiden kanssa Keskari Cruising -tapahtumassa torstaina.

Vantaalainen Arto Miettinen oli saapunut Keski-Uusimaan pihamaalle pienellä punaisella vuosimallin 1962 Fiat 500:llaan.

– Tämä on kuulunut alun perin tamperelaiselle maanviljelijälle, jolle Hankkija maksoi aikanaan viljasta rahalla sekä tällä autolla, Miettinen kertoo.

Vantaalainen on kunnostanut kaappariovisen auton perin pohjin ja virittänyt sitä alkuperäistä 17,5 hevosvoimaa tehokkaammaksi. Muun harrastamisen ohella hän ajaa sillä autoslalom-kilpailuissa.

– Muutama pokaali on tullut, hän kehaisee.

Nurmijärveltä naapurikuntaan uskaltautunut Marko Suominen toi näytille äskettäin Saksasta hankkimansa, vuoden 1955 mallia olevan vaaleansinisen Cadillacin.

– Tämä on ollut aikaisemmin jonkun BMW-johtajan harrasteautona. Tämä on mielestäni yksi parhaimman näköisistä autoista, hän sanoi ja ympärillä parveilevista ihmisistä päätellen moni muukin saattoi olla samaa mieltä.

Tuusulalainen Kari Ojainmaa toi puolestaan ihmisten ihailtavaksi Triumph Vitessen vuodelta 1964.

– Ostin tämän ihan raatona Sastamalasta ja nyt minulla on menossa kolmas kesä tämän kanssa. Vitessejä on tuotu Suomeen uutena 16 kappaletta, ja muutama voi olla vielä jäljellä, autotapahtumissa menopelinsä kanssa kiertävä Ojainmaa kertoo.

Ojainmaa kertoo hankkineensa ensimmäisen Triumphinsa jo lähes 30 vuotta sitten. Tällä hetkellä hänellä on kaksi Triumph-autoa. Mikä niissä viehättää?

– Sen kun tietäisi, niin olisin säästynyt monilta ongelmilta, hän naurahtaa.

– Yksi mahdollinen syy voi olla se, että lapsuudessani naapurin sedällä oli Triumph Herald.

Tapahtuma järjestettiin nyt 13:nnetta kertaa, ja kävijämäärät olivat vähintäänkin samaa luokkaa kuin viime vuonna, jolloin autoja oli ennätyksellisesti yli 200 ja yleisöä ”pari tuhatta”.

Musiikkipuolesta vastasi energinen Johnny Filter band.