Lintsin klassikkolaite on taas auki – kuva: turvavyöt asennettiin varmuuden vuoksi

Linnamäen Mustekala-laitteeseen lisättiin turvavyöt varatoimenpiteenä viime kesäisen onnettomuuden jälkeen. Aapo Siippainen

Milla Asikainen

Linnanmäen Mustekala-laitteeseen on ilmestynyt turvavyöt. Suositussa laitteessa sattui viime kesänä onnettomuus, jossa koulutyttö loukkaantui.

Huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo, että laite on ollut suljettuna onnettomuudesta lähtien tämän kauden alkuun. Se haluttiin purkaa ja tutkia perusteellisesti. Laitteesta ei löydetty vikaa, mutta Linnanmäki uusi silti sen lukkojärjestelmää ja osia vaunuista.

– Halusimme varmistaa, ettei jatkossa olisi mitään mahdollisuutta onnettomuudelle, Adlivankin kertoo Helsingin Uutisille.

– Maailmalla vastaavissa laitteissa ei perinteisesti ole ollut turvavöitä, mutta lisäsimme ne varatoimenpiteenä, hän lisää.

Pia Adlivankin kertoi Helsingin Uutisille jo viime syksynä laitteen turvallisuuteen harkittavan lisäparannuksia sen jälkeen, kun 9-vuotias tyttö putosi siitä. Tyttö joutui leikattavaksi sairaalaan loukattuaan kätensä pudotuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.