Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia"

Vantaan kaupungin omistamalle tontille Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin suunnitellun urheilu- ja kulttuurikeskuksen taustalla on Arena 3.3.-osakeyhtiö ja sen kymmenen osakasta.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinen kertoo, että hänen lisäkseen osakkaisiin kuuluvat muun muassa Masku-huonekaluketjun omistaja Toivo Sukari ja Vahanen-yhtiöiden pääomistaja Risto Vahanen Kallioinen itse on muun muassa rakennuskonevuokrauksen ja infrarakentamisen alalla toimivan Kallioinen-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja.

– Osakkaat ovat monitaitoista porukkaa, hän ynnää.

Arena 3.3.:sta tulee iso. Se on pinta-alaltaan 23 000 neliömetriä. Sen katsomoon mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja kulttuuritapahtumissa 27 000.

Vantaalle halutaan houkutella esiintymään isoja kotimaisia ja kansainvälisiä tähtiä. Uusi halli kilpailisi samassa kokoluokassa Helsingin Hartwall Arenan kanssa. Hallissa voi myös pelata kansainvälisiä jalkapallo-otteluita ympäri vuoden, josta Suomen Palloliitto iloitsee.

Kivistön areenan yhteyteen rakennetaan myös 120 huoneen hotelli sekä muokattavia toimistotiloja 2 000 neliömetriä ja tilat 3 000 neliön kuntosalille.

600 autopaikan pysäköintihalli tulee maan alle.

– Parkkihalli myydään ja sillä rahoitetaan rakentamista, Kallioinen sanoo.

Sen lisäksi hankkeeseen käytetään yksityistä ja lainarahaa.

Areenan kustannusarvio on 35 miljoonaa euroa ja yhdessä hotellin kanssa sen arvioidaan maksavan noin 50 miljoonaa euroa. Osuuspankki on mukana rahoittamassa hanketta.

Areena on mahdollista yhdistää Vantaankoskentien yli menevällä yhdyskäytävällä Kivistön tulevaan kauppakeskukseen ja myös juna-asemalle.

Veijo Kallioinen on innoissaan hankkeesta, jota aiemmin yritettiin Tapiolan jalkapallostadion-nimisenä Espooseen.

– Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia.

Kivistöä Kallioinen pitää ”huippupaikkana”.

– Siinä on vieressä Kolmostie (Hämeenlinnanväylä), Kehä kolmonen ja kehärata.

Kivistön tapahtuma-areenan suunnitteluvarausta käsitellään Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnassa maanantaina. Tapahtumakeskukselle suunniteltua aluetta on aiemmin kaavailtu Kivistöön rakennettavan kauppakeskuksen laajennukselle, mutta se ei toteudu.

Mikäli hallihanke etenee yhtiön toivomalla tavalla, rakentamaan päästäisiin ensi vuoden syksyllä.

– Ja valmista olisi loppuvuonna 2022, sanoo Kallioinen.