Niko, 28, järjestää Pokémon Go -turnauksia Vantaalla – "Peliin tuli aivan uusi ulottuvuus"

Koivuhaan arboretum eli Ystävyydenpuisto on Pokémon Go -pelaajien suosiossa Vantaalla. Viertolassa asuva Niko Tuuli, 28, on pelannut mobiilipeliä alusta asti eli pian kolmen vuoden ajan. Hän sanoo Ystävyydenpuiston olevan Itä-Vantaalla suosittu pelipaikka. Vain Heureka kerää enemmän pelaajia, parhaimpina päivinä yli sata.

– Ystävyydenpuiston parkkipaikalta yltää kahteen stoppiin, vaikka istuisi autossa, Tuuli sanoo.

Aurinkoiset päivät ovat herättäneet jälleen Pokémon-fanit talviunilta. Tuuli on ylläpitäjänä Suomen suurimmalla Pokémon Go -Facebook-sivustolla, jossa on yli 27 000 jäsentä.

– Viimeisten viikkojen aikana Facebookissa yli 18 000 on aktivoitunut lukemaan ja kommentoimaan päivityksiä, Tuuli sanoo.

Tuulilla on kädessään ranneke, jolla hän nykyään pelaa.

– Hyvin harvoin enää olen nenä kiinni kännykän ruudussa. Tämä on enemmänkin osa arkista elämää, hän sanoo.

Viime vuoden lopulla Tuuli lopetti pelaamisen. Taukoa kertyi reilun kuukauden verran.

– Pelissä ei ollut minun näkökulmastani mitään uutta.

Uusi into syttyi vuodenvaihteessa, kun peliin tuli uusi ominaisuus, pvp, joka tarkoittaa pelaaja vastaan pelaaja. Käytännössä ominaisuus mahdollistaa sen, että pelaajat voivat pelata vastakkain omistamillaan Pokémoneilla.

– Peliin tuli aivan uusi ulottuvuus. Nyt vuosien aikana kerätyt Pokémonit saivat merkityksen, hän sanoo.

Tuuli on järjestänyt kevään aikana parikymmentä turnausta, jossa ihmiset taistelevat Pokémoneillaan turnausluontoisesti toisiaan vastaan. Turnaukset on pidetty Heurekassa sijaitsevassa Tiederavintolassa.

– Otin yhteyttä ravintolaan ja he suhtautuvat ideaan hyvin myönteisesti. Meille on saatu oma nurkkaus aina varattua heidän tiloihin, hän sanoo.

Vantaalle turnauksiin pelaajia on tullut Tuulin mukaan Porista asti. Turnaukset ovat vetäneet jopa parikymmentä pelaajaa. Pääkaupunkiseudulla turnauksia on pidetty pääasiassa Vantaalla ja Helsingissä.

– Olen saanut turnauksista useita uusia kavereita. Tämä on hyvin sosiaalinen peli.

Tuulia kiehtoo pelin tuoman uuden ominaisuuden mahdollistama kilpailullisuus. Hän näkee, että pelissä voisi olla potentiaalia jopa mobiili-esports-peliksi. Amerikassa on jo järjestetty isompia turnauksia.

Tuuli on opiskellut pelituotantoa Helsingissä sijaitsevassa Laajasalo opistossa. Hänen haaveena on tulevaisuudessa saada olla mukana tekemässä isompaa julkaistua peliä.

Pokémon Go on Tuulin mukaan ainutlaatuinen.

– Peli oli ensimmäisiä pelejä, jossa lähdetään sisältä ulos pelaamaan itse liikkuen. Uskon, että pelin suosion jatkumiseen on vaikuttanut hyvä julkaisuajankohta pelimarkkinoilla, pelin onnistunut teemoitus ja desing sekä edelleen jatkuva päivittäminen.

Mobiilipeli

Pokémon Go on suuren suosion saanut ilmaiseksi pelattavissa oleva mobiilipeli.

Peli tuli Suomeen kesällä 2016.

Pelissä pelaaja voi pyydystää virtuaalisia Pokémon-hahmoja. Uusi pelimuoto, PvP, mahdollistaa nyt myös reaaliaikaiset taistelut kahden pelaajan kesken.

Länsi-vantaalla pelin suosituimmat pelipaikat sijaitsevat muun muassa Myyrmäen urheilupuistossa, Kaivokselan koulun kentällä ja Myyrmäen raitilla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut