Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 2021

Kivistön aseman viereen valmistuvan asuinkerrostalosta hankitaan väliaikaisia tiloja Vantaan kaupungille. Katutason liiketiloihin tulevat kirjasto ja nuorisotilat. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaan Kivistön kauppakeskus on jälleen tapetilla. Asiaa pohditaan maanantaina kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kauppakeskuksesta tehdään päätös elokuussa.

Alun perin vuonna 2019 valmistuvaksi suunnitellun kauppakeskuksen rakentaminen on viivästynyt useasti.

Myös kauppakeskuksen koko on kutistunut. Vuonna 2016 kaavailuissa oli peräti 50 000 kerrosneliön laajuinen kauppakeskus, joka olisi myöhemmin laajentunut 110 000 neliön megakauppakeskukseksi.Vuonna 2018 kauppakeskussuunnitelma oli pienentynyt15 000 kerrosneliön kokonaisuudeksi janyt hankkeessa mukana olevat rakennusyhtiöt esittävät kooksi 9 000 kerrosneliötä.

Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kuitenkin korostaa, että 9 000 neliötä on NCC:n ja Skanskan varaus. Sen lisäksi HOK-Elantolla ja Keskolla on oma varauksensa päivittäistavarakaupoille. Varausten kokonaispinta-ala on Penttilän mukaan lähellä 15 000 kerrosneliömetriä.

Koko kauppakeskuksesta tulisi siis lähes samankokoinen kuin mitä on esimerkiksi Jumbon Prisma. Myös Jumbon K-Citymarket on kooltaan 15 000 neliötä.

HOK-Elannon ja Keskon myymälöiden pinta-ala olisi yhteensä noin 7 000 kerrosneliömetriä eli myymälät olisivat kooltaan noin 3 500 neliötä. Tikkurilan Prismassa on hieman yli 7 000 neliötä.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan kauppakeskuksen rakennuslupa on tarkoitus jättää syksyllä 2019.

– Haluamme kaupungilla harkita asiaa elokuuhun asti. Kivistön kauppakeskuksen rakentaminen on viivästynyt useasti, joten haluamme olla ennen päätöksentekoa varmoja, että suunnitelma on realistinen ja että se toteutuu varmasti.

Kivistön kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentamisen on arvioitu kestävän 18–20 kuukautta. Mikäli rakennuslupa siis heltiäisi loppuvuodesta 2019, kauppakeskus saataisiin Kivistöön aikaisintaan keväällä 2021.

Sosiaalisessa mediassa kauppakeskusuutiset ovat synnyttäneet keskustelua Kivistön parkkipaikkatilanteesta. Penttilä toteaa, että pysäköintitilaa tulee kauppakeskuksen yhteyteen riittävästi.

– Tontilla on myös maatason autopaikkoja.

Kivistöön on tulossa myös Suomen suurin tapahtuma-areena ja hotelli Ne eivät kuitenkaan tule kauppakeskuksen kanssa samalle tontille.

Kivistön palvelurakenteesta on käyty julkisuudessa paljon keskustelua. Palveluiden puuttumisen on pelätty vaikuttavan jo alueen houkuttelevuuteen.

Aiheeseen liittyvää

 1. Satoja uusia asuntoja myymättä – Maankäytön pomo myöntää: rakentaminen meni Kivistössä överiksi
  29.5.2019 6:50
 2. Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan"
  20.12.2018 7:20
 3. Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"
  13.10.2018 7:15
 4. Kivistön kauppakeskus rakenteille ehkä kesällä – Parhaillaan käydään neuvotteluja vuokralaisista
  9.1.2018 6:15
 5. Asuntoalan ammattilainen havahtui: Martinlaakso kiinnostaa, Kivistö ei
  22.4.2019 7:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut