Lumisotaa keskellä kesää, kivillä kiipeilyä tai seikkailu luontopolulla – Vantaalta löytyy huima määrä edullista lomapuuhaa lapsiperheille

Kesäiselle eväsretkelle voi mennä esimerkiksi Hakunilassa sijaitsevalle Kormuniitylle, jossa pääsee ihastelemaan lampaiden elämää. Johanna Erjonsalo

Marika Lumme

Vihdoinkin on kesäloma, mitä tehtäisiin? Tämä kysymys on varmasti esillä monessa kodissa tulevien viikkojen aikana.

Varsinkin koululaisilla kesäloma on pitkä. Harvalla perheellä on mahdollisuus suunnata maksullisiin hupipaikkoihin kovin montaa kertaa, jos kertaakaan.

Vantaan Sanomat kysyi vinkkejä maksuttomista tai hyvin edullisista lomapuuhista Tikkurilan äitien Facebook-ryhmästä. Aktiivinen ryhmä vinkkasi yli 50 erilaisesta lomatekemisestä. Poimi jutusta omat suosikkisi.

Vantaalla on ryhmäläisten mukaan paljon hauskaa maksutonta tekemistä.

– Jäähallin takana on lähes läpi kesän ainakin jonkun verran lunta. Joten voi leikkiä vaikka lumisotaa, on erään ryhmäläisen kekseliäs vinkki.

Eväsretket lähialueen metsiin ja purojen varsille on mahdollisuus toteuttaa omin eväin hyvin edullisesti.

Yksi suositeltu retkikohde oli Hämeenkylässä sijaitseva Soltorpin luontopolku. Polku 560 metrin pituinen ja hyvin helppokulkuinen. Luontopolku on suunnattu erityisesti 4–9-vuotiaille, mutta polun varrelta löytyy puuhaa kaikenikäisille. Soltorpin luontopolkuun liittyy sähköinen Löytöretki metsään -kirja, josta löytyy paljon tietoa metsän asukkaista, erityisesti ötököistä. Kirjan osioita voi toteuttaa myös muissa metsissä.

Myös Ystävyyden puisto eli Koivuhaan arboretum oli suositeltu retkikohde. Puistossa joen varrella voi nähdä sorsia ja aitauksessa lampaita. Lampaat laiduntavat myös Hakunilan Kormuniityllä.

Eläimiä pääsee maksutta katselemaan myös tulevana kesänä Katrinebergin kartanolla. Kartanon miljöössä on mahdollisuus syödä omia eväitä.

Sipoonkorven kansallispuisto oli useamman vinkkaajan mieleen. Esimerkiksi grillausretki tai piknik ovat mainioita toteuttaa puistossa. Pienimmille sopii hyvin reilun kahden kilometrin mittainen Ponun Perinnepostia -luontopolku.

Oiva retkikohde on ryhmäläisen mukaan myös Kehä III:n ja Vanhaan Porvoontien lähellä sijaitsevat kalkkikallion luolat ja siellä oleva luontopolku.

Kivien päälle kiipeilemisestä pitäville annettiin vinkit Heurekan kivipuistosta ja niin ikään Tikkurilassa sijaitsevasta Winterinmäestä, jonne voi suunnata metsäseikkailulle.

Kesälomalla voi mennä myös onkimaan. Paikkoja on eri puolilla Vantaata.

Liikuntaa kaipaavat voivat ottaa fillarit alle ja tehdä kierroksen lähialueen leikkipuistoihin.

Myös frisbeegolf on mukava kesäinen maksuton laji, jota pääsee Vantaalla pelaamaan Itä-Vantaalla Malminniityssä ja Länsi-Vantaalla Varistossa.

Pingiksestä pitävät voivat suunnata Peltolan koulun piha-alueelle, jossa on kaksi pöytää. Omat mailat ja pallo tulee olla matkassa.

Skoottipuistot ja koripallokentät voivat innostaa erityisesti perheen nuoret ulkoilemaan.

Vantaan uimarannat kuten Vetokannas, Kuusijärvi ja Leppäkorven maauimala kahviloineen saivat suosituksia. Uimarannat ovat mainio retkikohde rennon letkeään kesäpäivään tai liikunnan näkökulmasta uimiseen ja vesijuoksuun.

Vantaankoski on myös erään vinkin antajan mukaan hieno paikka kahviloineen, vaikkakaan alueen kiertäminen ei sovellu rattaille.

Traktoreista innostuneet voivat kiinnostua Sotungissa sijaitsevasta Trollbergan traktori- ja maatalousmuseosta. Vantaankoskella sijaitseva Vantaan Maatalousmuseo sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva Ilmailumuseo saivat suosituksia. Lentokoneista kiinnostuneet voivat tehdä bongausretken muun muassa Sammonmäelle.

– Jos sattuu sateinen kesä, niin kerrankin on aikaa kiertää vaikka kaikkien kirjastojen lastenosastot. Ne viihdyttävät leikki-ikäisiä yllättävän hyvin! eräs ryhmäläinen kertoo.

Itä-Vantaalla Koivuhaassa sijaitseva Viherpaja sai suosituksia kesäkohteeksi.

– Puutarhanäyttelyn kasvihuoneet ovat kokemisen arvoisia. Rattaiden kanssa kulkeminen on kuitenkin haasteellista, vinkkaaja huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaalla hankittu 22 tupakointikieltoa – useimmiten kieltoa haetaan parvekkeille ja pihoille
 2. Tikkurilassa toria on vaikea tunnistaa toriksi – "Miten tästä tuli niin vaikea tori?", ihmettelee torin ainoa vakituinen yrittäjä
 3. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 4. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 5. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 6. Pääkirjoitus: Tikkurilan asemalle tarvittaisiin jelppareita neuvomaan ihmisiä
 7. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 8. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 9. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 13. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 14. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 15. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 3. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 6. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 7. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 8. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 9. Tikkurilassa toria on vaikea tunnistaa toriksi – "Miten tästä tuli niin vaikea tori?", ihmettelee torin ainoa vakituinen yrittäjä
 10. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 11. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 12. Rajakylän neuvola halutaan siirtää pysyvästi Hakunilaan – Poliitikot palauttivat asian uuteen valmisteluun
 13. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 14. Vaatteiden kaatopaikkakielto hämmentää yhä – näin kierrätät rikkinäiset sukat oikein
 15. Yli 15 000 ihmistä sulloutui 20 vuotta sitten vantaalaiseen kodinkoneliikkeeseen – Viimeisestä VHS-nauhurista tuli ilmiriita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.