Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Onko Essi, 23, Suomen luonnollisesti kaunein? – "Hyvä olo näkyy ulospäin"

Turkulainen Essi Tähkä, 23, nähdään tänä keväänä yhtenä Miss Eloweena -kilpailun finalisteista.

Sairaanhoitajan töitä tämän kesän tekevä ja ensi jouluun mennessä terveydenhoitajaksi valmistuva nainen kertoo, että hänelle ylipäätäns missikilpailuun pääseminen ei ollut itsestäänselvyys.

– Tässä kilpailussa ei ole pituus, eikä painorajoja ja siksi myös minut huolittiin mukaan lyhyestä pituudestani huolimatta. Eihän kauneus riipu pituudesta tai vaa'an lukemasta. Jokainen on kaunis juuri sellaisena, kuin on.

– En näkisi itseäni missään muussa kilpailussa. Tässä kilpailussa ollaan omana itsenään ilman suuria meikkikerroksia naamalla ja arvostetaan nimenomaan sisäistä kauneutta.

Miss Eloweenassa mitkään kauneusleikkaukset tai massiviiset ehostukset eivät ole sallittuja.

– Luonnonkauneus merkitsee sitä, että olet kaunis juuri sellaisena kuin olet. Monesti kauneutta yritetään rakentaa esimerkiksi hiustenpidennyksillä, ripsienpidennyksillä ja monilla muulla tavoin. Luonnollinen kauneus on ilman suuria meikkikerroksia, ilman mitään rakennettua kauneutta.

– Myös sisäinen kauneus merkitsee paljon. Jos näen esimerkiksi ulkoisesti todella kauniin ihmisen, mutta puhuu hän muille rumasti tai käyttäytyy muuten epäkohteliaasti, ei ihminen ole silloin enää kovinkaan kaunis. Todellinen kauneus on sisäistä, Tähkä pohtii.

Naisella on myös suunnitelma potentiaalisen voiton varalle.

– Haluaisin perustaa oman kiusaamisen vastaisen kampanjan erityisesti esimerkiksi urheiluseuroille. Olen huomannut, että erityisesti nuorten tyttöjen urheilulajien parissa saattaa esiintyä kiusaamista ja tähän haluan ehdottomasti puuttua. Omalla esimerkilläni haluan olla positiivinen tsemppari ihan jokaiselle.

Hän haluaa myös tuoda esille sitä, että omaan jaksamiseen ja ulkomuotoon voi vaikuttaa omilla valinnoilla.

– Pidän huolta terveydestäni kokonaisvaltaisesti. Omasta ulkonäöstäni pidän huolta terveellisellä ravinnolla, riittävällä levolla ja sopivalla määrällä ulkoilua ja liikuntaa. Pyrin syömään säännöllisesti ja mahdollisimman puhdasta, kotitekoista ruokaa. Tottakai herkuttelukin on sallittua sopivissa rajoissa. Harrastan ratsastusta ja kuntosalia sekä pidän kaikenlaisesta akrobatiaharjoittelusta ja lenkkeilen.

– Treenaamisen ohessa on tärkeää muistaa riittävä palautuminen. Myös säännöllinen unirytmi ja riittävät yöunet ovat erittäin tärkeät, pysyy skarppina ja virkeänä. Tietysti riittävän veden juonnilla on merkitystä. Pidän kunnossa myös sosiaaliset suhteeni ja yhtälailla fyysisen hyvinvoinnin kanssa yhtä tärkeää on henkinen hyvinvointi. Hyvä olo näkyy myös ulospäin ja pysyy näin myös ulkonäkö kunnossa.