Lemmikkikoirien suojeluun erityishuomiota hallitusohjelmassa – tätä kaikkea on luvassa

Tiina Örn

Hallitusohjelmassa ei ole unohdettu lemmikkieläinten hyvinvoinnin edistämistä. Ohjelmassa on mainittuna muun muassa toimia, joiden voidaan katsoa ottavan kantaa viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen koirien jalostukseen.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Kati Pullin mielestä yksi hallitusohjelman ansioista on eläinten verkkokaupan säätelyn lisääminen. Se, miten säätelyä aiotaan tehdä, ei tule hallitusohjelmassa seikkaperäisesti ilmi.

– Toivottavasti vahva tunnistautuminen tulee edellytykseksi sille, että henkilö saa julkaista eläimen myynti-ilmoituksen netin kauppapaikoilla, toteaa Pulli.

Hallitus aikoo huolehtia myös siitä, että koirien ja myös kissojen tunnistusmerkintä tulee pakolliseksi.

– Myös tuo suitsii pentutehtailua.

Hallitusohjelma saa Pullilta kehuja myös siitä, että eläinlääkäreille tulee velvollisuus ilmoittaa toimenpiteistä, joita eläimille tehdään perinnöllisten vikojen vuoksi.

– Katson ilmoitusvelvollisuuden piiriin kuuluvan sen, jos koiralle tehdään keisarinleikkaus siksi, ettei se pysty luontaisesti synnyttämään. Vastaavia ovat myös lyttykuonoisille koirille tehtävät hengitysteiden avarrukset, sanoo Pulli

Tuotantoeläinten tilanne jää Pullin mielestä hallitusohjelmassa heikolle huomiolle.

– Siellä mainitaan tuotantoeläinten hyvinvointiin liittyvistä selvityksistä, mutta selvityksen tasolle jää, summaa Pulli.

l

Aiheeseen liittyvää

  1. Häviääkö 3 suosittua koirarotua kokonaan? – Eläinlääkäriliitto: "Jokaisella koiralla on kehitysvamma" 23.5.2019 6:50
  2. Neljä koiranpentua jouduttiin lopettamaan – Eläinlääkäriltä suora ohje pentutehtailun kitkemiseksi: "Muuten tämä ralli jatkuu" 17.5.2019 7:00
  3. Koirien rekisteröinti tulee pakolliseksi – taustalla pentutehtailu ja irrallaan olevat koirat 15.2.2019 19:45

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut