Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä mies päättää nyt, mitä elokuvia sinä katsot televisiosta – "Hyvä elokuva jää katsojilta joskus näkemättä kehnon markkinoinnin takia"

Antti Luusuaniemi tunnetaan Suomessa ennenkaikkea näyttelijänä, mutta pikkuhiljaa hänen roolinsa kotimaisessa elokuvassa on alkanut monipuolistua.

Vuodenvaihteessa hän lopetti 15 vuotta kestäneen pestinsä Suomen Kansallisteatterissa ja toukokuussa hän siirtyi Nelonen Medialle kotimaisen elokuvan päälliköksi.

Miehen vastuulla on jatkossa tuoda suosituimmat kotimaiset elokuvat esitettäväksi televisioon ja Ruutuun sekä Nelosen laajennettua levityspuolelle, myös levitettäväksi elokuvateattereihin.

– Valitsemani elokuvan pitää olla lähtökohtaisesti eheä kokonaisuus. Koko perheen elokuvan pitää olla sellainen, että se kiinnostaa koko perhettä. Komedian pitää olla komediaa ja draaman draamaa, Luusuaniemi havainnollistaa.

Näyttelijä kertoo, että kun jokainen elokuvan osa-alue hoidetaan hyvin, lopputulos on sen mukainen.

– Kun kaikki elokuvan teossa ja markkinoinnissa tietää mitä ollaan tekemässä, niin katsojakin salissa tietää sen.

– Markkinointi on erityisen tärkeää, sillä ihmisten tulee tietää, että elokuva on ensi-illassa. Suomessa käy välillä niin, että joku hyvä elokuva jää katsojilta näkemättä kehnon markkinoinnin takia.

Luusuaniemi on kehittänyt suomalaista elokuvaa myös toisella tavalla. Hän on viime vuodet vetänyt Red Carpet -elokuvafestivaalia Hyvinkäällä. Tapahtumassa elokuvat eivät kilpaile, vaan niitä nostetaan ylös yhtälaisesti.

Tapahtuma on viime vuosina paisunut sisältämään gaalan sekä runsaasti eturivin artistien musiikkiesityksiä. Tänä vuonna tapahtumaan kuuluu yrityksille järjestettävä "Suomen suurin työhyvinvointipäivä".

Lisäksi tapahtumassa nähdään muutama maailmanensi-ilta. Tänä vuonna ensimmäisenä Hyvinkäällä nähdään Fingerpori sekä Olen Suomalainen -elokuvat.

Luusuaniemi on luomuksestaan ylpeä.

– Markus Selin sanoi minulle, että tämä on yksi parhaista hänen näkemistään festareista. Ja se mies on ollut Cannesissa joku 50 kertaa, näyttelijä nauraa.

Uusista tuulistaan huolimatta Luusuaniemi vakuuttaa, että hän ei ole katoamassa tv-ruuduista ja valkokankailta.

– Näyttelemistä en ole lopettamassa. Nytkin kuvaamme Sykettä läpi kesän.