Näin sujui kesän ensimmäinen puistoruokailu Vantaalla – 160 annosta spagettivuokaa hävisi puolessa tunnissa

Vihertien asukaspuistoon Martinlaaksoon on kokoontunut noin 250 lasta ja aikuista – selvästi enemmän kuin koululaisten ensimmäisenä kesälomapäivänä viime vuonna.

Aurinkoisen puistopäivän ohella houkuttimena on ensimmäistä kertaa tarjottava ilmainen puistoruoka.

Kyseessä on kaupungin kokeilu, joka toteutetaan Vihertien asukaspuiston lisäksi Havukosken Rautkallion puistossa.

Maksuton lounas tarjoillaan 3.6.–12.7. kello 11.30 kaikille alle 18-vuotiaille.

Ruokakellon kilinä tuo lapset kippoineen ja lusikoineen puolikaaren muotoon. Puiston työntekijät vetävät yhteisen ruokalorun, jonka jälkeen asetutaan kahteen jonoon. Ruoan jakaminen voi alkaa.

– Varauduimme 250 ruoka-annokseen, kertoo Patotien toimintayksikön johtaja Mervi Pykäläniemi, jonka vastuualueelle Vihertien leikkipuisto kuuluu.

Ruoan menekki on aina pieni arvoitus, johon vaikuttaa sää ja se, mitä on tarjolla.

Puiston henkilökunta jakaa höyryävää spagettivuokaa lasten muovikippoihin. Osa ruokailee puiston pöytäryhmien ääressä, osa levittäytyy piknikille nurmikolle.

– Tarjolla on erilaisia helposti tarjottavia ja syötäviä ruokia kuten keittoja sekä laatikko- ja vuokaruokia, kertoo paikalle tullut varhaiskasvatuksen asiantuntija Elli Kiisto.

Seuraavina päivinä on luvassa kanakeittoa, kinkku-pastavuokaa, kasvislaatikkoa ja kalakeittoa. Ruokalistat ovat luettavissa täältä.

Sisarukset Rudy, 4, Medina, 8 ja Rodo, 3, Nieminen (jonossa etualalla) jonottivat ruokaa muiden mukana.

Puistoruokailulla halutaan panostaa lapsiperheiden hyvinvointiin, lisätä yhteisöllisyyttä ja helpottaa lasten ja nuorten loma-ajan arkea.

Martinlaaksossa kokeilua pidettiin yksinomaan hyvänä asiana.

– Tämä auttaa todella paljon. Kolme lasta syö sikapaljon ja nälkä tulee hetkessä, kertoo kolmen lapsensa kanssa puistoon tullut Kia Nieminen

– Nyt ei tarvitse ruokailun takia lähteä puistosta aikaisin pois, iloitsee Minna Tuomela, joka oli puistossa kahdenoman lapsensa ja kahden sukulaislapsen kanssa.

Kaupungin tarjoamasta spagettivuoasta nauttivat myös kesälomaa viettävät koululaiset Tyrsky, 10, ja Terho Reunanen, 8, sekä Ella Huuhtanen, 12.

– Jos ei olisi ollut puistoruokaa olisimme menneet Heseen tai Mäkkäriin, Tyrsky virnistää ja haarukoi spagettia suuhunsa.

Ensimmäisellä kierroksella jaettiin 160 annosta puolessa tunnissa. Kolme vuokaa on vielä jäljellä. Ainakin tänään saa santsata.

Spagettivuoka maistui kesälomaa viettäville koululaisille Tyrsky Reunaselle, Ella Huuhtaselle ja Terho Reunaselle.

4-vuotias Wanda Salin ja 9-vuotias Bella Tuomela lounastivat Vihertien asukaspuiston nurmella maanantaina.

Leevi ja Helmi Heino nauttivat kaupungin tarjoamasta lounaasta. Kotoa mukaan oli oettu leipää.

Ruokailua edeltää ruokaloru.

Korjattu 4.6. klo 9.30. Minna Tuomelalla oli puistossa mukanaan kaksi omaa ja kaksi sukulaislasta. Lisätty linkki puistoruoan toimittavan Vantin ruokalistoihin.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut