Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Mika Häkkisen aukio uudistuu – "Aukio tuo entistä paremmin Martinlaakson merkkihenkilön historian esille"

Mika Häkkisen aukiosta tulee entistä ehompi.

Marjukka Thiel kyseli Lukijan Areena -palstalla Mika Häkkisen aukion tilannetta (VS 27.–28.4).

Martinlaakson keskustan asemakaavoituksen yhteydessä vanha ostoskeskus poistui ja alueelle kaavoitettiin uusia asuintaloja, liiketilaa kaupalle ja päiväkoti.

Uusia rakennuksia palveleva kunnallistekniikka on rakennettu Martinlaaksonkujan, Mika Häkkisen aukion ja Martinlaaksonpolun kautta, mikä on toiminut myös talonrakentamisen työmaiden kulkuyhteytenä.

Katualueiden suunnittelun yhteydessä on Mika Häkkisen aukiolle suunniteltu ruutulippu-aiheinen graniittilaatoitus ja muurirakenne, jossa kerrotaan Mika Häkkisen formulan maailmanmestaruuksista vuosina 1998 ja 1999.

Lisäksi aukiolle tulee pari penkkiä, kasvillisuutta ja valolla aukion pintaan kuvattu Japanin Suzukan rata, jossa maailmanmestaruudet ratkesivat.

Uskomme, että tuleva aukio tuo entistä paremmin Martinlaakson merkkihenkilön historian esille, kunhan pääsemme viimeistelemään katutilat talonrakentamisen jälkeen.

Seija Tulonen

projektisuunnittelija

Kuntatekniikan keskus

Vantaan kaupunki