Omakotitalo Kivistössä on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia – Kiinasta tuodut huonekalut, kirppislöydöt ja viherkasvit tekevät kodista persoonallisen

Taru Karppisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 2005 Kivistöön. – Talomme tuli talopakettina, ja mieheni teki isäni kanssa kaikki sisätyöt itse, hän kertoo. Päivi Tuovinen

toimitus

Taru Karppinen asuu Kivistössä vuonna 2005 valmistuneessa omakotitalossa perheensä kanssa. Ahkerasti kirpputoreja kiertävän Karppisen sisustuksessa yhdistyvät kirpputorilöydöt, matkoilta hankitut löydöt ja viherkasvit.

– Pidän erityisesti viherkasveista ja elämän varrella kerätyistä muistoista. Nämä tekevät mielestäni meidän kodistamme kodin, hän kertoo.

Karppinen hankkii usein perheen yhteisiltä matkoilta jotakin pientä kotiin.

– Viime kesän Portugalin matkalta toin kauniit lautaset. Myös isäni entisöimät huonekalut ovat rakkaita. Suosin kierrätystä sisustuksessa. Ikinä ei tiedä mitä löytää, kun lähtee kirppiskierrokselle.

Myös kaksi perheen kanssa Shanghaissa asuttua vuotta näkyvät kodin sisustuksessa. Kolme Kiinasta tuotua kaappia kuuluvat kodin rakkaimpiin esineisiin.

Taru Karppinen rakastaa viherkasveja. Kiinalaiset kaapit ovat muisto Kiinassa vietetyiltä vuosilta. Kuva: Päivi Tuovinen

– Kun lapset aikanaan muuttavat kotoa, saavat he valita molemmat yhden kaapeista mukaansa omaan kotiin. Kaapit ovat tärkeä muisto Kiinassa vietetyistä vuosista, hän kertoo.

Viimeisimmät kirppislöydöt ovat rottinkinen tuoli ja pieni matto. Kuva: Päivi Tuovinen

– Myyrmäen Fida, Koivukylän kierrätyskeskus, Kyläsaaren kierrätyskeskus Helsingissä ja Itsepalvelukirppurori Lanttila Vantaalla ovat vakiopaikkojani. Myös tori.fi:n laaja valikoima ilahduttaa aina, hän vinkkaa.

Isoimmat huonekalut, kuten sohva, sängyt ja keittiön ruokapöytä tuoleineen, on hankittu kotiin uutena.

Seuraavaksi Karppisen ”listalla” on terassin päivittäminen kesäkuntoon.

– Minulla on ollut tapana luoda joka kesä hieman erilainen tunnelma terassille. Tänä vuonna suosin luonnonmateriaaleja ja maanläheisiä värejä. Juuttimatto on jo valmiiksi hankittuna.

Hän somistaa esimerkiksi terassin joka kevät uudella tavalla.

Karppinen yhdistelee kotinsa sisustuksessa uutta ja vanhaa. Vaaleanpunainen flamingo vietti viime kesän terassilla, mutta päivystää nyt sisätiloissa. Kuva: Päivi Tuovinen

– Viime kesän terassin sisustuksessa oleva flamingo muutti talven ajaksi sisätiloihin. Nyt se on kuitenkin löytänyt niin hyvän paikan sisältä viherkasvien vierestä, että se taitaa jäädä siihen.

Teksti: Riikka Hollo

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut