Myyrmäessä sijaitsevassa koulussa pannaan olutta – paikalliset ravintolat ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä

Myyrmäen kampuksen osaamisaluepäällikkö Jari Olli kertoo koulun panimossa valmistuneen olutta viimeksi reilu kuukausi sitten. Marika Lumme

Marika Lumme

Metropolia Ammattikorkeakoulun Myyrmäen kampuksella on oma pieni panimo. Viimeksi panimossa tuotettiin olutta reilu kuukausi sitten.

Myyrmäen kampuksen osaamisaluepäällikkö Jari Olli kertoo panimon olevan tärkeä opintokäytössä. Esimerkiksi bio- ja kemiantekniikan opiskelijat pääsevät oman panimon avulla tutustumaan konkreettisesti panimoprosessiin.

Olli korostaa panimon mahdollistavan oppimisen laajasti eri näkökulmista ja yksi osa on myös niin sanottu aistinvarainen arviointi.

Uuden näkökulman tuo Myyrmäen kampuksella viime viikolla avautunut urbanfarmlab-testilaboratorio, jossa kasvatetaan ruokaa sisätiloissa kaupungin ytimessä. Laboratoriossa kasvaa parhaillaan sorassa led-lamppujen alla humala-kasvi. Humalaa kasvattaa Redono Oy, joka on yksi testilaboratoriossa mukana olevista yrityksistä

– Tarkoituksena on, että laboratoriossa urbaanisti kasvatettua humalaa testataan myös oppilaitoksen panimossa tuotetussa oluessa, Olli kertoo.

Metropolian Myyrmäen kampuksen panimo on ollut koekäytössä parin vuoden ajan. Olli kertoo saaneensa useamman yhteistyötarjouksen.

– Paikalliset ravintolat ovat olleet kiinnostuneita tuottamaan meidän kanssa yhteistyössä paikallista olutta, Olli paljastaa.

Toistaiseksi olutta on tehty vain opetusmielessä. Olli sanoo oppilaitoksen olevan kiinnostunut myös muista yhteistyökuvioista tulevan syksyn aikana.

Myyrmäki sai alkuvuodesta 500 litran erän omaa olutta, kun kolme kaverusta Jani Peltosalo, Jukka Kortelainen ja Jyri Lujanen kehittelivät Fairytale of Myyr York -nimisen tuotteen. Humalove Brewingissä tuotanto- ja tuotekehityksestä vastaava Peltosalo sanoo koko erän menneen kaupaksi.

– Jokunen pullo saattaa jostain vielä löytyä, Peltosalo kertoo.

Olutta oli myynnissä myyrmäkeläisissä ravintoloissa ja kaupoissa. Uutta erää ei olla Peltosalon mukaan ainakaan toistaiseksi tekemässä.

– Olemme kyselleet olisiko yrittäjät halukkaita tilaamaan olutta lisää, mutta emme oikein ole saaneet vastakaikua, hän kertoo.

Myyrmäki-olut toteutettiin lohjalaisessa UG Breweryssä. Ajatus yhteistyöstä oppilaitoksen kanssa kiinnostaa Peltomäkeä.

– Olisi upeaa, jos myyrmäkeläinen olut olisi myös pantu Myyrmäessä, hän sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Keskellä Myyrmäkeä on ainutlaatuinen paikka, jossa perunat kasvavat ilmassa – antaa jopa 10-kertaisen sadon tavanomaiseen verrattuna 15.5.2019 10:15
  2. Uusi olut on rakkaudentunnustus Myyrmäelle: "Helposti lähestyttävä, kaunis ja elämänmakuinen" 24.1.2019 7:30
  3. Vuoden olut on valittu! – Kisassa oli mukana satoja ehdokkaita 5.4.2019 19:36

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut