Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kevään juhlamuoti: Nyt saavat hehkua koralli ja fuksia niin vaatteissa kuin huulillakin

Katsaus kevään muotilehtiin kertoo, että tämä kevät täyttyy heleääkin heleämmistä pastelleista. Aprikoosi, vaaleankeltainen, koralli, vaaleanpunainen...

– Kyllä. Tunnistan tämän, tietynlainen koralli- tai flamingomaailma osuu tähän hetkeen, sanoo Suomen InterColor ICfin ry:n puheejohtaja Tuija Maija Piironen.

– Toki kevääseen mahtuu paljon muutakin, vaikkapa tummia sävyjä vastapainona pastelleille. Sävykäs tumma luumu voisi esimerkiksi olla sellainen, hän tiivistää.

Mitä vaatimuksia juhlavaatteiden sävyt asettavat meikille? Millainen on kevään juhlameikki, kun ensin on valittu upea mekko?

– Keväällä värit raikastuvat ja kirkastuvat kuten vaatteissakin, sanoo SKY-Cidesco-kosmetologi, yrittäjä Riikka Tainio-Hendrell.

– Voimakkaat palkkikulmat ovat historiaa. Nyt kulmat saavat olla huomattavasti pehmeämmät, mutta edelleen runsaat.

Huulimeikki on meikin kruunu. Kaikki oranssin ja fuksian sävyt ovat siis muodissa, ja erityisesti koralli on tämän kevään hittiväri. Silmissä suositaan luonnollisia nuden sävyjä tai raikkaita pastelleja.

– Ihon annetaan hehkua raikkaiden poskipunien, kuultovoiteiden ja aurinkopuuterin avulla.

Entäkannattaako juhlameikin teko antaa ammattilaisen käsiin?

– Juhlameikki on vaativa meikki, jossa pitää ottaa paljon enemmän asioita huomioon kuin arkimeikissä. Meikki täytyy pohjustaa ja kiinnittää erityisen huolellisesti.

Hänen mukaansa koemeikki kannattaa ehdottomasti ottaa.

– Juhlissa otetaan paljon valokuvia, joita pidetään yleensä vuosikaudet esillä. Meikin täytyy olla kantajansa näköinen ja kestää aikaa. Koemeikin jälkeen on hyvä katsoa vaikka jokin nyyhkyleffa tai käydä reippaalla kävelyllä, jolloin varmistetaan meikin pysyvyys, yrittäjä vinkkaa.