Jaajo Linnonmaa keksi 10 vuotta sitten lentokoneessa idean, joka villitsee yhä useamman suomalaisen – "Kertoo siitä, kuinka ihanan hulluja suomalaiset naiset ovat"

Hiukan yli 10 vuotta sitten Jaajo Linnonmaa istui lentokoneessa ja pohti kiivaasti uutta ideaa.

Hän oli ollut Saksassa paikallisessa Fisherman's Strong Man runissa tekemässä juttua ja tutustunut siellä kilpailleeseen Mika Hirviseen Matkalla kotimaahan kaksikko alkoi pohtia, että miksi Suomessa ei ole vastaavaa tapahtumaa.

– Sanoin Mikalle, että hoida sä järjestelyt niin mä hoidan markkinoinnin, Linnonmaa muistelee.

Siitä syntyi ExtremeRun, joka järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Alunperin ainoastaan Vantaalla järjestetty tapahtuma on levinnyt vuosien varrella jo viiteen muuhun kaupunkiin.

Jo ensimmäinen vuosi sujui hyvin.

– Vantaan kaupunki tarjosi meille tuolloin hyvä puitteet. Teimme heti aluksi selväksi, että tämä on matalan kynnyksen juoksutapahtuma, johon ei tarvitse tulla tiukoissa trikoissa ähkimään nännit teipattuina. Ekana vuonna paikalla olikin 2000 juoksijaa, joista puolet naamiaisasuissa.

– Sitten media kiinnostui. Niinhän se monesti Suomessa on, että mitä sekopäisempi tapahtuma, sitä enemmän se kiinnostaa.

Vuosien varrella ExtremeRunin malli on pysynyt samana. Kilpailijat lähtevät suorittamaan reittiä, jonka esteistä löytyy muun muassa autojen päältä juoksua ja muita mielikuvituksellisia haasteita.

– Muistan ensimmäisenä vuonna, kun seurasin ensimmäistä lähtöä kauempaa ja Mika oli radiopuhelimen kanssa yhden esteen päällä. Silloin tiedettiin, että jos jotain menee vikaan, niin tapahtuma on siinä. Emme olleet osanneet odottaa niin isoa osallistumismäärää ja kauhulla seurasimme kun sadat ihmiset rynnivät samaan aikaan esteelle, Linnonmaa muistelee.

– Mika siellä karjui puhelimeen, että "Jaajo tää heiluu ihan perkeleesti". Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja kaikki meni hyvin. Silloin kyllä jännitti.

Linnonmaan mukaan kaikista suosituin este on kuitenkin ollut tapahtumalle täysin ilmainen.

– Hakunilan urheilupuiston mutainen oja oli meille kultakaivos. Kaikki puhuivat heti kuinka siistiä ja ihanan kamalaa siellä rämpiminen oli. Se oli ihan mahtavaa, mies nauraa.

Erityisenä ilonaiheena hän pitää sitä, että naiset ovat löytäneet tapahtuman.

– Meidän osallistujista 70 prosenttia on naisia. Se kertoo faktaa siitä kuinka ihanan hulluja suomalaiset naiset ovat.

10 vuoden aikana ExtremeRunin vanavedessä Suomeen on rantautunut myös muita hiukan vastaavia tapahtumia. Linnonmaa ei näe tätä ongelmana.

– Meidän jälkeen on tullut aika monta hupijuoksutapahtumaa ja se on täysin ok. Kunhan kaikilla on hauskaa ja hommat hoidetaan turvallisesti.

– Itse koen, että ExtremeRun on brändinä tosi vahva. Meillä on monta kaupunkia jonossa, jotka haluaisivat ottaa tapahtuman ja ovat valmiita maksamaan brändimaksuja siitä hyvästä.

Hupijuoksua telkkariin

ExtremeRunista tulee juhlavuoden kunniaksi tv-ohjelma.

Ohjelmaa esittää Nelonen.

Tapahtuma on sijoittanut alusta asti paljon rahaa videomateriaaliin.

Extreme Run järjestetään Vantaan Hakunilassa 18.5. Lasten ExtremeRun järjestetään 19.5.

Ohjelma esitetään 20. toukokuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut