Nälkäisen oloiset lapset siivittivät puistoruoan tuloa Havukoskelle – Vantaa kokeilee maksutonta ruokailua kahdessa eri paikassa

Marika Lumme

Vantaalla järjestetään kesällä maksuton puistoruokailu

Lounasta jaetaan kesäkuun alusta lähtien Länsi-Vantaalla Vihertien asukaspuistossa ja Itä-Vantaalla Havukoskella nuorisotilan vieressä sijaitsevassa Rautkallion puistossa.

Vantaalla ei ole aiemmin ollut kesäruokailua, muutamaa kokeilua lukuun ottamatta.

Vantaan nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand kertoo, että ruokailua kokeillaan tarkoituksella kahdessa erilaisessa paikassa.

Havukosken nuorisotila valikoitu paikaksi monesta eri syystä. Åstrandin mukaan yksi syy on se, että alueella on nähty tarvetta ruokailulle. Tämän ovat huomanneet alueella aiempina kesinä työskennelleet liikkuvan nuorisotilan eli nutakontin nuorisotyöntekijät.

– Nuorisotyöntekijät ovat havainneet, että kontin ympärillä on ollut nälkäisen oloisia alakouluikäisiä lapsia, hän sanoo.

Åstrand korostaa, että puisto tarjoaa mukavan paikan ruokailulle. Nuorisotilan keittiötä voidaan hyödyntää, jos sadepäivä yllättää.

Havukosken lounaan valmistavat keittiöpajalla olevat nuoret, jotka ovat kaupungin työkokeilussa. Vihertien lounas tulee Vantaan kaupungin omistamalta Vantilta, joka vastaa ruokapalveluista muun muassa kouluissa ja päiväkodeissa.

Kaupunki on arvioinut Vihertiellä ruokailevan päivittäin noin 200 lasta ja Havukoskella noin 100.

Nuorisopalvelut palkkaa kesätöihin ruokailua varten työntekijöitä, jotka myös ohjaavat puistossa kesätoimintaa.

Lounasta tullaan jakamaan molemmissa pisteissä arkisin kello 11.30 lapsille ja nuorille. Puistoruokailu jatkuu 12. heinäkuuta asti.

Ruokailuihin osallistujien tulee ottaa mukaan oma lautanen ja lusikka sekä oma ruokajuoma. Kesäruokailussa on järjestettynä vesipiste.

Puistoissa tarjottavat ruuat ovat laktoosittomia. Kaupungin mukaan muita erityisruokavalioita ruokailun järjestämisessä ei pystytä ottamaan huomioon. Kesäruokailujen ruokalistat ovat luettavissa Vihertien asukaspuiston ja Nuorten Vantaan Facebook- ja nettisivuilta.

Kaupungin mukaan puistoruokailun kustannusarvio on noin 25 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Puistoruokailun aloittaminen Vantaalla on tärkeää 24.1.2019 7:05
  2. Vantaalle halutaan maksuton puistolounas – Viimeisin kokeilu meni pieleen, "asiakaskuntaa ei riittänyt" 1.9.2018 8:05
  3. Vantaa kokeilee maksuttoman leikkipuistoruokailun järjestämistä 30.10.2018 13:15

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut