Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hissiyhtiö Koneessa taas yt-kierros, joka voi johtaa 30 ihmisen vähennyksiin Suomessa – "Yt-neuvottelut ovat investointi tulevaisuuteen", sanoo toimitusjohtaja

Hissiyhtiö Kone ilmoittimaanantaina aloittavansa Hyvinkäällä yt-neuvottelut, joiden piirissä on noin 120 työntekijää. Alustavan suunnitelman mukaan 30 työtehtävää saattaa päättyä.

– Kyse on arviosta. Luku täsmentyy, kun neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa saadaan käyntiin, sanoo Koneen ulkoisen viestinnän johtaja Hanna RutanenAamuposti-lehdelle.

Syyksi neuvotteluihin yhtiö ilmoittaa kilpailukyvyn säilyttämisen ja organisaation uudistamisen.

– Meidän liiketoimintaympäristömme on muuttunut tosi nopeasti. Sen takia tarvitsemme uutta osaamista ja asiantuntemusta, sanoo Kone Industrial Oy:n toimitusjohtaja Janne Kuisma.

Uhan alla on työtehtäviä, jotka liittyvät toimitusprojektien hallintaan sekä kommunikointiin toimittajien, asiakkaiden ja maayhtiöiden kanssa.Kuisman mukaanyt-neuvottelut ovat ”investointi osaamiseen tulevaisuudessa”.

– Kilpailu on kiristynyt ja meiltä odotetaan, että vastaamme tulevaisuudessa asiakkaiden tarpeisiin nopeammin ja ketterämmin. Kone irtisanoi viime joulukuussa noin 40 työntekijäänsä ja lakkautti 86 työtehtävää Hyvinkään tuotekehitysyksiköstä.

Kuisman mukaan yt-neuvotteluissa työntekijöitä pyritään mahdollisuuksien mukaan kouluttamaan tai sijoittamaan uusiin tehtäviin.

Luottamusmies Timo Räsänen kertoo Aamupostille, että tietoyt-neuvotteluista tulleen henkilökunnalle täytenä yllätyksenä.

– Aina kun kyseessä järjestelyt, jotka saattavat koskea henkilöstöä, ne aiheuttavat hämmennystä ja kysymyksiä, Räsänen kommentoi henkilökunnan tuntemuksia.

Räsäsen mukaan henkilöstöä on tiedotettu niukasti siitä, millaisia suunnitelmia neuvotteluiden suhteen on.

Räsänen uskoo, että tiheään tahtiin käydyt yt-neuvottelut ovat osa vuonna 2017 alkanutta Koneen Accelerate-ohjelmaa, jonka tavoitteena ovat 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. Säästöohjelma kestää vuoteen 2020 asti.