Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan Postin kohtalo on auki – "Varmasti tulisi ruuhkaa, jos tämä siirtyisi kauppaan"

Posti aikoo luopua osasta omista myymälöistään. Vantaalla on enää yksi Postin omalla henkilökunnalla hoidettu myymälä, joka sijaitsee Tikkurilassa Tikkuraitilla. Tikkurilan myymälän kohtalo on avoinna niin kauan kunnes yhteistoimintaneuvottelut päättyvät kesäkuun alkupuolella.

Posti tekee parhaillaan selvitystyötä kaikkiaan 21 täydenpalvelun myymälän osalta. Palveluita suunnitellaan siirrettävän esimerkiksi kumppaniyritysten hoidettavaksi. Joitakin myymälöitä suunnitellaan korvattavan itsepalvelupisteillä.

– Mitään päätöstä ei ole tehty, että Tikkurilan myymälä suljetaan. Tikkurilassa halutaan säilyttää Postin palvelut. Nyt selvitetään mikä palvelumuoto on järkevin, kertoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen

Postin tavoitteena on edelleen kasvattaa palvelupisteiden määrää pakettiautomaattiverkostoa laajentamalla. Kymmenen vuoden aikana palvelupisteiden määrä on yli kaksinkertaistunut, joista valtaosa on juuri pakettiautomaatteja. Huttusen mukaan myös Tikkurilan myymälän kohdalla harkitaan mikä toteutustapa on tulevaisuudessa järkevin. Huttunen myöntää, että muutoksilla haetaan kustannussäästöjä.

– Lisäksi monet asiakkaistamme haluavat hoitaa postiasioita esimerkiksi kaupassa käynnin yhteydessä, Huttunen selvittää.

Voitko luvata, että Tikkurilassa säilyy Posti, Lasse Huttunen?

– En uskalla luvata, että Postin omalla henkilökunnalla pyöritettävän myymälän muodossa, mutta postipalvelut tulevat löytymään jatkossakin Tikkurilasta. Avoinna on tarjotaanko palvelut Postin omalla henkilökunnalla vai paikallisen yrityskumppanin toimesta.

Huttusen mukaan Posti on saanut huolestuneita yhteydenottoja Tikkurilan Postin asiakkailta. Samoin Tikkurilan myymälän myyntiesimies Linda Byman, joka sanoo päivittäin asiakkaiden esittävän huolensa myymälän mahdollisesta lakkauttamisesta. Monella on ollut väärä käsitys, että myymälä on jo päätetty sulkea.

Sotungissa asuva Juuso Markkulainen käy Tikkurilan Postissa pari kertaa viikossa. Hän kertoo tottuneensa asioimaan myös kauppojen yhteydessä sijaitsevissa postipisteissä.

– Itselleni ei ole merkitystä onko kyseessä kauppa vai Postin oma myymälä, Markkulainen kertoo.

Viertolassa asuva Anu Laine vierailee Tikkurilan Postissa viikoittain. Hän ostaa ja myy mielellään nettikirppiksiltä tavaraa, joten pakettien lähettäminen ja hakeminen on arkipäivää.

– Mielestäni olisi todella huono juttu, jos tämä myymälä lopetettaisiin. Täällä on aina ihmisiä, usein todella paljon. Varmasti tulisi ruuhkaa ja jonoja, jos tämä siirtyisi kauppaan tai R-kioskiin, Laine sanoo.

Tikkurilalainen Saana Nevala käy niin ikään kerran tai pari viikossa Tikkuraitin myymälässä.

– On todella tärkeää, että Vantaalla säilytetään perinteinen myymälä. Itse haen postikortteja ja -merkkejä sekä lähetän paljon paketteja. Koen tärkeänä myös, että täällä palvelee Postin omaa ammattitaitoista henkilökuntaa, Nevala kertoo.