"Asuntoja sinkuille ja dinkuille" – kuva: Hulppea liikekeskus asuntoineen korvaa Itäkeskuksen rupsahtaneen bussiterminaalin

Havainnekuva Punoksesta, joka tulee olemaan uusi kaupunkikeskus palveluineen ja hyvine liikenneyhteyksineen. Cederqvist Jäntti Arkkitehdit Oy

Jussi Vehkasalo

YIT:n ja SATOn Punos-suunnitelmaa ehdotetaan suunnitteluvarauksen saajaksi Helsingin Itäkeskuksen Jokerikortteliin. Itäkeskuksen nykyisen bussiterminaalin kohdalle, metroaseman yläpuoliselle alueelleon tarkoitus rakentaa monipuolinen hybridikortteli. Kortteliin on suunniteltu omistus- ja vuokra-asuntoja, toimitilaa sekä joukkoliikenneterminaali.

– Toiminnoiltaan Punos jakautuu erilaisiin kerroksiin. Ensimmäisen kerroksen joukkoliikenneterminaalin kautta matkustetaan. Samaan katutasoon sijoittuu nopean asioinnin palveluita, kahviloita ja pistäytymispaikkoja, jotka lisäävät aseman viihtyisyyttä. Toisessa kerroksessa sijaitsevat ravintola- ja hyvinvointipalvelut, ja ylemmissä kerroksissa asutaan, kertoo kaupallisten tilojen hankekehitysjohtaja Sanni Tuomainen YIT:ltä.

Jokerikorttelin kehittämisestä järjestettiin viime vuoden keväällä kehittämiskilpailu, kilpailun järjesti Helsingin kaupunki.Hankkeen teknistä ja taloudellista toteutettavuutta selvitetään yhdessä Helsingin kaupungin, Raidejokeri-allianssin, HKL:n, HSL:n ja alueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2020, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023–2024. Punokseen on suunnitteilla noin 350 asuntoa sekä noin 9 000 neliötä vuokrattavaa toimi- ja liiketilaa.

Luvassa on vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja sekä palveluasumista. Punoksen korttelipiha nousee omaan rauhaansa katutasoa korkeammalleja asunnot sen ympärille kerrostaloihin.

– Punoksen asunnot sopivat kompaktin kokonsa ansiosta kaiken ikäisille sinkuille ja dinkuille, ja miksei myös vastaperustetun perheen ensimmäiseksi pesäpaikaksi tai varttuneemmalle väelle aktiivisen elämän kodiksi, sanoo yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala YIT:ltä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut