Tulli: Tor-verkon Silkkitie-palvelun koko sisältö otettiin viranomaisten haltuun

Suomen tulli kertoi perjantaina, että se on takavarikoinut tor-verkossa toimivan Silkkitie -kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan.

Silkkitie (Valhalla) -palvelu on toiminut rikollisten suosimassa tor-verkossa vuodesta 2013.

Tulli kertoo tehneensä myös merkittävän bitcoin-takavarikon vyyhdin esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella.

Silkkitienä ja Valhallana tunnetun kauppapaikan kautta on Tullin mukaan myyty merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa vuosien ajan. Näiden toimien paljastuminen on johtanut suureen määrään rikostutkintoja Suomessa ja ulkomailla.

–Silkkitie oli yksi pitkäikäisimmistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista tor-verkossa toimineista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista. Viranomaisten suljettua Silkkitie (Valhalla) -sivuston osa suomalaisista huumausaineiden myyjistä siirsi toimintansa muille tor-verkon laittomille kauppapaikoille, kuten Wall Street Marketiin, Tulli kertoi perjantaina.

Esitutkinnan aikana Tulli on tehnyt kattavaa yhteistyötä Ranskan viranomaisten, Europolin ja muiden maiden viranomaistahojen kanssa.

Vyyhdin esitutkinta on Tullin mukaan edelleen kesken.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut