Tubettaja haastaa jättivesi-ilmapallon Korson kyläpäivillä

Marika Lumme

Korson kyläpäivässä nähdään tänä vuonna vesi-ilmapallotempaus. Lumon monitoimikeskuksen viereen tuodaan jättikokoisia vesi-ilmapalloja, joita myös yleisö pääsee nyrkkeilemään. Tempauksen taustalla on korsolainen tubettaja Pekka Luodeslampi, joka on innokas kuntonyrkkeilijä. Luodeslampi pitää nyrkkeilynäytöksen, jossa hänen vastuksenaan on noin 1,5 metrin suuruinen vesi-ilmapallo, joka ripustetaan nosturiin roikkumaan.

– Ideana on tuoda liikunnan iloa kaikille. Vesiliikuntailoa uniikilla tyylillä, hän kertoo.

Luodeslampi kuvaa videolle näytöksensä. Hän on tubettanut eli tehnyt videoita ja julkaissut ne Youtubessa omalla UncleSamPatriot-nimisellä kanavallaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Youtube-videoita on katsottu yli 21 miljoonaa kertaa ympäri maailmaa.

Luodeslampi kertoo kokeilleensa nyrkkeilysäkin tilalla esimerkiksi pinjataa ja vesimeloneita. Hän päätyi vesi-ilmapalloon, koska siinä vastusta on tarpeeksi ja vesi on myös turvallinen kohde.

33-vuotiaalle Luodeslammelle on tubettamisessa tärkeää olla aidosti sitä mitä on. Luodeslammella on monimuotoinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa muun muassa liikkeiden hallintaan ja näköön. Hän haluaa videoillaan rohkaista lapsia ja nuoria olemaan pelkäämättä aidosti sitä millaisia ovat.

Vantaan Sanomat tapasi Luodeslammen viime kesäkuussa:

Korsolainen tubettaja tekee huumorivideoita omalla tyylillään – "Tärkeintä on, että videoni herättävät tunteita".

Luodeslampi järjestää tempauksen yhteistyössä Korso-seuran ja Korsoon uimahalli -yhteisön kanssa.

Korso seuran järjestämä Korson kyläpäivä pidetään 4. toukokuuta. Vesi-ilmapallonäytös alkaa kello 11.30 osoitteessa Merikotkantie 4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.