Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen pariskunta hurahti muumeihin – kotoa löytyy 86 muumimukia ja muuta aiheeseen liittyvää tavaraa

Kivistön asuntomessualueella asuu pariskunta, jonka koti on täynnä muumeja.

Irina Kuittinen ja Jari Puskala muuttivat Kivistössä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon pari vuotta sitten. Muumi-aiheista katsottavaa riittää kodin kaikissa tiloissa.

– Olen aina pitänyt muumeista ja kerännyt mukeja sekä muuta aiheeseen liittyvää tavaraa jo vuosia, Kuittinen kertoo.

– Keräilyharrastus alkoi oikeastaan siitä, kun sain lahjaksi muumimukeja. Kun tapasin Jarin pari vuotta sitten, oli hauska huomata, että hänkin on muumikeräilijä, hän lisää.

Tässä kodissa kahvit juodaan muumimukeista.

Jari Puskalalla oli aiemmin lähes 60 muumimukia, mutta hän oli ehtinyt jo myydä osan mukeista ennen Irinan tapaamista.

– Irinaa harmitti, kun hän kuuli, että olin myynyt osan mukeistani. Nyt meillä on kuitenkin yhteensä 86 erilaista muumimukia, ja ne eivät ole myynnissä, Puskala sanoo.

Kaikkiaan pariskunnalla on 86 muumimukia.

Pariskunta on ostanut osan mukeista uutena, osan esimerkiksi Tori.fi-sivuston kautta.

Viime elokuussa Kuittinen jonotti Muumin päivä -mukia kolmisen tuntia – ja osti kerralla kymmenen mukia.

– Kokoelmastamme puuttuu vielä 5–6 muumimukia. Seuraava tavoittelemisen arvoinen muki on Japanissa myyntiin tullut muumimuki, jota ei saa Suomesta. Jari on jo selvitellyt mahdollista ostoväylää, Kuittinen kertoo.

Mukien lisäksi kodista löytyy muutakin muumitavaraa valaisimista tekstiileihin. Olohuoneen seinällä katseen vangitsee suuri muumiaiheinen ”tarrajuliste”, jonka Puskala on tehnyt omalla työpaikallaan.

Muumifanien kompaktissa kodissa on toimiva pohjaratkaisu ja tilava lasitettu parveke, joka on ahkerassa käytössä. Vaikka asunnossa on 39 neliötä, siihen on saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen.

– Jarilla on neljä lasta ja kaksi nuorinta lasta asuu meillä joka toinen viikko. Vielä toistaiseksi olemme mahtuneet ihan hyvin, mutta jossain vaiheessa on ehkä aika miettiä isompaa kotia, Kuittinen sanoo.

Teksti: Riikka Hollo

Kuvat: Sini Pennanen