Tänään: Hussein al-Taee selittää Facebook-kirjoituksiaan illan A-studiossa

Hussein al-Taee. Johanna Erjonsalo

toimitus

Vanhoista Facebook-päivityksistään arvostelun kohteeksi päätynyt kansanedustaja Hussein al-Taee on Ylen A-studion vieraana tänään kello 21.

Al-Taee vastaa ensimmäistä kertaa suoraan toimittajan kysymyksiin halventavista kirjoituksistaan nousseen kohun jälkeen.

Al-Taee on puhunut epäkunnioittavasti muun muassa juutalaisista, homoista ja sunnimuslimeista.

Al-Taee ilmoitti aiemmin tänään blogi-kirjoituksessaan, että hän on käynyt uudelleen läpi Iltalehden julkisuuteen tuomia kuvakaappauksia Facebook-kirjoituksista ja tunnistanut kirjoitukset omikseen.

– Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä, al-Taee kirjoittaa.

Vielä viikko sitten al-Taee sanoi, ettei voi olla varma, ovatko kaikki kirjoitukset hänen tekemiään.

Hän pyysi anteeksi niitä kirjoituksia, jotka tunnisti omikseen ja sanoi, etteivät tekstit vastaa hänen nykyistä arvomaailmaansa.

Hän antoi asiasta selvityksen niin eduskunnan demariryhmälle kuin työnantajalleen konfliktinratkaisujärjestö CMI:lle, jotka molemmat totesivat al-Taeen olevan edelleen luottamuksen arvoinen.

Kohu al-Taeen ympärillä ei kuitenkaan laantunut.

Sunnuntaina vantaalaisen kansanedustajan juutalaisvastaiset kirjoitukset nousivat uutiskynnyksen yli Israelissa.

CMI on poistanut verkkosivuiltaan maininnan al-Taeesta.

Ylen haastattelema CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie toteaa, että al-Taeen työsuhde päättyi normaalin käytännön mukaisesti, kun hän aloitti kansanedustajana.

Jos al-Taee olisi edelleen CMI:ssä töissä ja heillä olisi se tieto kuin nyt, olisi vakavan keskustelun paikka, Talvitie toteaa Ylen haastattelussa.

Myös Helsingin Sanomat vaati perjantain artikkelissaan al-Taeeta lopettamaan toimittajien väistelyn ja selvittämään ajatusmaailmaansa julkisesti.

Myös al-Taeen vaalikampanjaa julkisesti tukenut toimittaja Maria Veitola pyysi Instagarmissa Al-Taaeta avaamaan ajatteluaan ja vastaamaan kysymyksiin.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kommentoi tänään Ylelle, että puolueessa jatketaan keskustelua Hussein al-Taeen kanssa hänen kirjoituksistaan.

Rauhantekijänä ja sillanrakentajana profiloitunut Hussein Al-Taee valittiin eduskuntaan 4 246 äänellä. Vantaalla al-Taeeta äänesti 1 836 kansalaista.

Vantaan Sanomien lukijat valitsivat al-Taeen alkuvuodesta Vuoden Vantaalaiseksi

Äänestäjät kehuivat al-Taeeta muun muassa erittäin hyvätapaiseksi, suvaitsevaksi ja sillanrakentajaksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hussein al-Taee myönsi viimein: Homoja ja juutalaisia halventaneet kirjoittelut ovat omia – "Valitettavasti aitoja" 29.4.2019 14:20
  2. VU: SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen somekirjoittelu herättää arvostelua Israelissa – "Selvästi antisemiitti" 29.4.2019 12:35
  3. Vuoden vantaalainen, Hussein al-Taee, menossa eduskuntaan – "Todennäköisesti matkustan vähemmän Lähi-itään ja ratkaisen riitoja Suomessa" 14.4.2019 22:54

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut