Tikkurilan keskustaan viritellään hurjaa ideaa – Virastotalon asuntojen pihat katolle

Kaupungin uusi virastotalo tulee purettavan "Pormestarin" talon paikalle Kielotielle, kaupungintalon viereen. Arkkitehtien ideakuvasta näkee, että asuinkerrosten pihat (vihreä väri) tehtäisiin katolle. JKMM Arkkitehdit Oy/ Koski ja Miettinen

Armi Suojanen

Tikkurilan ydinkeskustassa saatetaan tulevaisuudessa asua kaupungin uuden virastotalon katon länsi- ja pohjoisreunoilla.

Kielotie 13:n kattokerrostalojen pihatkin sijaitsisivat ylhäällä, jos JKMM Arkkitehdit Oy:n huimasta ideasta innostuvat muutkin päättäjät kuin iso enemmistö kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenistä.

Kaupunkisuunnittelun virkamiehet esittivät virastotaloehdotusta, jossa kortteliin ei tulisi lainkaan asumista. Se ei kelvannut lautakunnalle, joka päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle kattoasuntoja sisältävää vaihtoehtoa. Asuintilaa tulisi katolle 6 000 kerrosneliömetriä.

– Se on rohkea päätös, tunnustaa Tikkurilan aluearkkitehti Ritva Kotilainen

Mitään vastaavanlaista ei Vantaalle ole aiemmin tehty, paitsi päiväkodin piha entisen pysäköintitason katolle Tikkurilassa.

Lautakunnalla oli valittavana yhteensä neljä ideaa, joista jatkosuunnittelu lähtee käyntiin.

– Kaikki ovat hyviä ja toimivia vaihtoehtoja, Kotilainen toteaa.

Niiden kaikkien taloudellisuus ja toteutettavuus on tutkittu. Selvää on, että kattokerrostalojen huoneistojen hinnat nousevat korkeiksi.

Kaikissa virastotaloideoissa on toimitilaa 11 000 kerrosneliömetriä ja liiketilaa 3 500–4 000 neliötä. Pysäköinti ohjataan yhteen maanalaiseen kellarikerrokseen.

Kaupunginhallitukselle esitettävässä vaihtoehdossa liike- sekä palvelutilat sijaitsevat katutasossa ja kaupungin toimitilat kolmessa kerroksessa niiden päällä.

Asuinkerrokset rakennettaisiin toimitalojen päälle 3–4 kerrokseen, jolloin koko rakennuksen korkeudeksi tulisi 7–8 kerrosta.

Vantaa tarvitsee uuden kaupungin virastotalon, kun nykyinen, huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen, rakennus puretaan pois.

Kaupungintalon viereiseen uuteen virastotaloon siirtyy noin tuhat kaupungin työntekijää. Myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen haluaa sinne.

Aiheeseen liittyvää

  1. Keskelle Tikkurilaa syntyy valtava kuoppa, kun virastotalo puretaan pois – Tilalle rakennetaan asuntoja, liiketiloja ja päiväkoti
    6.4.2019 8:05
  2. "Toimistokolossin rakentaminen tyrmättiin" – Tikkurilan paraatipaikan suunnittelu etenee
    23.5.2018 6:57
  3. Jättimäistä virastotaloa uhkaa purkaminen – Vantaa ei halua paraatipaikalle autiotaloa
    18.2.2016 6:10

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut