Tikkurilan keskustaan viritellään hurjaa ideaa – Virastotalon asuntojen pihat katolle

Kaupungin uusi virastotalo tulee purettavan "Pormestarin" talon paikalle Kielotielle, kaupungintalon viereen. Arkkitehtien ideakuvasta näkee, että asuinkerrosten pihat (vihreä väri) tehtäisiin katolle. JKMM Arkkitehdit Oy/ Koski ja Miettinen

Armi Suojanen

Tikkurilan ydinkeskustassa saatetaan tulevaisuudessa asua kaupungin uuden virastotalon katon länsi- ja pohjoisreunoilla.

Kielotie 13:n kattokerrostalojen pihatkin sijaitsisivat ylhäällä, jos JKMM Arkkitehdit Oy:n huimasta ideasta innostuvat muutkin päättäjät kuin iso enemmistö kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenistä.

Kaupunkisuunnittelun virkamiehet esittivät virastotaloehdotusta, jossa kortteliin ei tulisi lainkaan asumista. Se ei kelvannut lautakunnalle, joka päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle kattoasuntoja sisältävää vaihtoehtoa. Asuintilaa tulisi katolle 6 000 kerrosneliömetriä.

– Se on rohkea päätös, tunnustaa Tikkurilan aluearkkitehti Ritva Kotilainen

Mitään vastaavanlaista ei Vantaalle ole aiemmin tehty, paitsi päiväkodin piha entisen pysäköintitason katolle Tikkurilassa.

Lautakunnalla oli valittavana yhteensä neljä ideaa, joista jatkosuunnittelu lähtee käyntiin.

– Kaikki ovat hyviä ja toimivia vaihtoehtoja, Kotilainen toteaa.

Niiden kaikkien taloudellisuus ja toteutettavuus on tutkittu. Selvää on, että kattokerrostalojen huoneistojen hinnat nousevat korkeiksi.

Kaikissa virastotaloideoissa on toimitilaa 11 000 kerrosneliömetriä ja liiketilaa 3 500–4 000 neliötä. Pysäköinti ohjataan yhteen maanalaiseen kellarikerrokseen.

Kaupunginhallitukselle esitettävässä vaihtoehdossa liike- sekä palvelutilat sijaitsevat katutasossa ja kaupungin toimitilat kolmessa kerroksessa niiden päällä.

Asuinkerrokset rakennettaisiin toimitalojen päälle 3–4 kerrokseen, jolloin koko rakennuksen korkeudeksi tulisi 7–8 kerrosta.

Vantaa tarvitsee uuden kaupungin virastotalon, kun nykyinen, huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen, rakennus puretaan pois.

Kaupungintalon viereiseen uuteen virastotaloon siirtyy noin tuhat kaupungin työntekijää. Myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen haluaa sinne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 2. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 6. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 7. Mielipide: Leinelässä siivottiin talkoilla – ja kyllä kannatti!
 8. Muistokirjoitus: Vantaalaisen naisjalkapallon uranuurtaja on poissa – Nils Lönnblad oli merkittävä vaikuttaja tyttö- ja naisjalkapallon kehityksen käynnistämisessä
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 12. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 13. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 14. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia
 15. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 2. Ilolan koulussa koronavirustartunta – 14 asetettu kotikaranteeniin altistuksen vuoksi
 3. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 7. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Jatkotartuntoja ei ole todettu Vantaan kouluissa tai päiväkodeissa – 120 henkilöä on kotikaranteeneissa
 10. Koulujen avautuminen ja henkilöstön lomautukset aiheuttuivat ongelmia Vantille – Toimitusjohtaja: Tilanne normalisoitunut viikon aikana
 11. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 12. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 13. Uusi tapaamispaku parkkeerasi Simonkylän hoivakodin pihalle – Kujanpään sisarukset näkivät pleksin takaa äidin ja isän viikkojen tauon jälkeen
 14. Fazerin vierailukeskus avautuu ensi viikolla – kesällä pihalle avataan kasvihuone
 15. Mielipide: Pyöräilijoillä hurjat vauhdit keskellä Tikkurilaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.