Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan keskustaan viritellään hurjaa ideaa – Virastotalon asuntojen pihat katolle

Tikkurilan ydinkeskustassa saatetaan tulevaisuudessa asua kaupungin uuden virastotalon katon länsi- ja pohjoisreunoilla.

Kielotie 13:n kattokerrostalojen pihatkin sijaitsisivat ylhäällä, jos JKMM Arkkitehdit Oy:n huimasta ideasta innostuvat muutkin päättäjät kuin iso enemmistö kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenistä.

Kaupunkisuunnittelun virkamiehet esittivät virastotaloehdotusta, jossa kortteliin ei tulisi lainkaan asumista. Se ei kelvannut lautakunnalle, joka päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle kattoasuntoja sisältävää vaihtoehtoa. Asuintilaa tulisi katolle 6 000 kerrosneliömetriä.

– Se on rohkea päätös, tunnustaa Tikkurilan aluearkkitehti Ritva Kotilainen

Mitään vastaavanlaista ei Vantaalle ole aiemmin tehty, paitsi päiväkodin piha entisen pysäköintitason katolle Tikkurilassa.

Lautakunnalla oli valittavana yhteensä neljä ideaa, joista jatkosuunnittelu lähtee käyntiin.

– Kaikki ovat hyviä ja toimivia vaihtoehtoja, Kotilainen toteaa.

Niiden kaikkien taloudellisuus ja toteutettavuus on tutkittu. Selvää on, että kattokerrostalojen huoneistojen hinnat nousevat korkeiksi.

Kaikissa virastotaloideoissa on toimitilaa 11 000 kerrosneliömetriä ja liiketilaa 3 500–4 000 neliötä. Pysäköinti ohjataan yhteen maanalaiseen kellarikerrokseen.

Kaupunginhallitukselle esitettävässä vaihtoehdossa liike- sekä palvelutilat sijaitsevat katutasossa ja kaupungin toimitilat kolmessa kerroksessa niiden päällä.

Asuinkerrokset rakennettaisiin toimitalojen päälle 3–4 kerrokseen, jolloin koko rakennuksen korkeudeksi tulisi 7–8 kerrosta.

Vantaa tarvitsee uuden kaupungin virastotalon, kun nykyinen, huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen, rakennus puretaan pois.

Kaupungintalon viereiseen uuteen virastotaloon siirtyy noin tuhat kaupungin työntekijää. Myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen haluaa sinne.