Asuntoalan ammattilainen havahtui: Martinlaakso kiinnostaa, Kivistö ei

ALUEET Kivistössä sijaitsevasta yksiöstä kiinnostui kolme, vastaavan asunnon Martinlaaksosta olisi halunnut 30 vuokralaista.

Kivistössä oli tänä keväänä tarjolla vuokrakodiksi uusi aseman vieressä sijaitseva yksiö. Saman rakentajan tekemiä täysin vastaava uusi yksiö oli tarjolla myös Martinlaaksossa. Kivistön yksiöstä kiinnostui kolme hakijaa, Martinlaakson yksiöstä noin 30 hakijaa.

Tapahtuneesta kertoo Jukka Haikala, joka on asuntosijoittamisen ammattilainen ja katsoo Vantaan alueiden kehitystä vetovoimavinkkelistä. Mainitut asunnot ovat hänen yhtiönsä omistuksessa.

Vielä viime syksynä tilanne oli Haikalan mukaan aivan eri. – Kivistön suosio oli silloin vuokralaisten keskuudessa suurempaa kuin minkään muun alueen koskaan meidän yhtiömme asuntosijoittamisen historiassa. Nyt vuokralaiset eivät ole kiinnostuneet samaan pihapiiriin tulevista asunnoista.

Haikalalla on oma arvionsa syistä, jotka ovat johtaneet Kivistön suosion laskuun. – Luvatusta kauppakeskuksesta ei ole tehty vieläkään päätöstä. Palvelurakenne on Kivistössä todella huono.

Toiseksi syyksi Haikala arvelee HSL:n vyöhykeuudistusta. Martinlaakso kuuluu B-vyöhykkeeseen, Kivistö on puolestaan vyöhykkeellä C. – Arabianrannasta Martinlaaksoon muuttava vuokralainen totesi ettei halua muuttaa c-vyöhykkeelle, koska silloin työmatkan hinta kallistuisi.

Vantaan Habita oy:n toimitusjohtaja Santeri Mäkinen pohtii Kivistön asuntojen arvon kehittymistä. – Kivistön asuntojen arvossa on ollut sisäänrakennettuna oletus siitä, että alueelle tulee kauppakeskus, muotoilee Mäkinen.

Hän lisää, että alueelle ollaan edelleen rakentamassa paljon uutta. – Hintataso pysynee vakaana.

Mäkinen pohtii vyöhykeuudistuksen koskettavan erityisesti vuokramarkkinoita. – Onhan vuokralaisen silmiin kohde sitä kiinnostavampi mitä halvemmalla sieltä pääsee liikkumaan esimerkiksi Helsingin keskustaan.

KaupunginvaltuutettuJenni Chen-Ye (kok.) teki huhtikuun alussa valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan Kivistöön palveluja. Aloitteen allekirjoitti Chen-Yenin lisäksi 42 valtuutettua.

Itsekin Kivistössä asuva Chen-Ye muistuttaa kivistöläisten lähimmän apteekin ja terveysaseman sijaitsevan Martinlaaksossa. – Isoissa marketeissa käymme Jumbossa. Auto on Kivistössä välttämätön.

"Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta"

Kivistössä työasioissa liikkuva Mari Fennander kertoo vyöhykeuudistuksen synnyttäneen keskustelua. – Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta. Olen ymmärtänyt, että sama tilanne on Tikkurilassa, joka myös kuuluu c-vyöhykkeeseen.

Fennarder lisää liikkumisen hinnan olevan yksi niistä asioista, jotka painavat silloin jos talous on tiukalla. Kivistön taakkana on Fennanderin mukaan myös pula palveluista. On jo yleisesti tiedossa, ettei alueella ole riittävästi palveluja. – Lapsiperheet kaipaavat terveysasemaa, isompia kauppoja ja apteekkia. Vähitellen Kivistöä aletaan karttaa.

Vyöhykerajan erottamat

Uudet vyöhykkeet korvaavat kuntarajoihin perustuvat lippualueet HSL:n joukkoliikenteessä 27.4. Lippu ostetaan jatkossa vyöhykkeille ABCD. Vantaalla esimerkiksi Kivistöstä Helsingin keskustaan matkaava tarvitsee lipun ABC, Martinlaaksosta pääsee Helsinkiin AB-lipulla. HSL-kortilla 30 vuorokauden AB-lippu maksaa 59,70 euroa ja ABC-lippu 107,50 euroa.www.hsl.fi

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut