Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Muotiyrittäjä Carita antaa vinkit kesälookiin – "Pellava saa rypistyä ja se on fine"

PutiikinpitäjäCarita Källmanhyvinkääläisestä Cati’s -vaateliikkeestä kertoo seuranneensa muotia pikkutytöstä.

– Melkein itkin, kun Karl Lagerfelt kuoli. Hän oli nero. Vain harva on pystynyt tekemään yhtä pitkän ja merkityksellisen uran kuin hän.

Hymyillen Källman kertoo vaateunelmakseen, että pääsisi joskus kokeilemaan päällensä Chanelin mekkoa.

– Vielä ei sellaista tilaisuutta ole vastaan tullut.

Vaikkamuoti on Källmanille tärkeää, ei hän suostu stressaamaan vaatteista. Se veisi kaiken ilon pukeutumisesta.

Vaatteissa tärkeintä on, että ne sopivat omaan persoonaan. Samalla viivalla on, että vaatteet on valmistettu luonnonmateriaalista.

– Olen aina ollut tarkka siitä, että vaate on pellavaa, puuvillaa, silkkiä. Siksi aikoinaan perustin oman kaupankin. Haluan myydä vaatteita, jotka on valmistettu hyvästä materiaalista.

Materiaaleista rakkain on pellava. Se on miellyttävä yllä, lämmin talvella ja viileä kesällä. Moni aristelee pellavaa, koska se rypistyy.

– Pellavan silittäminen on ajan haaskausta. Pellava saa rypistyä ja se on fine. Pesty, ohut pellava näyttää jopa hyvältä, kun se on ryppyinen.

ToinenKällmanin suosikki on bambu. Alkuun bambusta tehtiin vain sukkia, mutta nyt siitä tehdään kokonaisia mallistoja.

– Suosittelen vaihtamaan viskoositrikoon bambuun. Bambu on pellavan tavoin hengittävä materiaali, joka on talvella lämmin ja kesällä viileä.

Hänen mukaansa vaatteiden materiaalia ja laatua ei voi liiaksi korostaa.

Miksi ostaa halvalla vaatteen, joka on käyttökelvoton kahden pesun jälkeen, kun muutaman vaatteen hinnalla voisi ostaa sellaisen, joka kestää vuosia.

Carita Källman kertoo ostavansa paljon ruotsalaisia ja tanskalaisia vaatteita, mutta enenevässä määrin myös kotimaista.

– Vielä muutamia vuosia sitten Suomessa valmistetun vaatteen hankkiminen oli haastavaa. Nykyään kotimaisia valmistajia on tullut useita, mikä on ihanaa.

Nuori, uusi sukupolvi tekee vaatteita ja asusteita uudella asenteella ja ottaa huomioon asioita, joita ei ennen osattu ottaa huomioon, kuten vaatteen ekologisuus ja kierrättäminen.

– Päälläni olevat legginsit on valmistettu vanhoista sukkahousuista ja kaulakoruni polkupyörän sisäkumista. Nämä korut ovat kaiken lisäksi vielä kotimaista käsityötä, Källman esittelee.