Tanssin päivän gaala muuttuu yhden päivän festariksi – Sen "arkkitehdit" tanssivat itsekin

TAPAHTUMA Vantaan Tanssin viikossa näkee tanssia monipuolisesti ja yleisökin pääsee pyörähtelemään.

Freestyle Phanatixin E-Boy nähdään taoidemuseo Artsin VanDance-tapahtumassa lauantaina 27. huhtikuuta. Freestyle Phanatix

Armi Suojanen

Sitä osataan odottaa keväällä, Vantaan tanssin viikkoa. Onhan Vantaan kaupunki järjestänyt tapahtuman jo yli 30 kertaa.

Viikon aikana Vantaalla voi nähdä niin ammattilaisten kuin harrastajien esityksiä ja tarjontaa on kaikille vauvoista vaareihin.

Aiemmista viikoista poiketen gaalaillan korvaa tänä vuonna festivaalipäivä, jossa on yhteensä tusinan verran erilaisia ohjelmanumeroita. Ne nähdään Myyrmäen Paalutorilla, asemalla ja taidemuseo Artsissa.

Päivän ohjelman ovat suunnitelleet vantaalaisen nykytanssiteatteri Mamia Companyn taiteelliset johtajat Nina Mamia ja Kasperi Nordman

– Meiltä kysyttiin viime syksynä, että kiinnostaisiko uudistaa gaala, Mamia kertaa.

No, sehän kiinnosti ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että viikon päästä 27. huhtikuuta nähdään, miten freesaaminen onnistui. Päivän nimeksi valittiin yleisöäänestyksen perusteella VanDance.

Mamia ja Nordman halusivat rakentaa VanDance-päivästä ”Vantaan näköisen”, rennon.

– Ohjelmassa näkyy monimuotoisuus ja että kaikki voivat tanssia, Mamia sanoo.

Päivän pääesiintyjä on ruotsalais-tanskalainen katutanssin huippuryhmä Freestyle Phanatix, jonka Mamia ja Nordman nappasivat Düsseldorfin tanssialan messuilta. Ryhmän E-Boy-nimisen esityksen aiheena on evoluutio.

Freestyle Phanatix esiintyy Artsissa VanDancen päätöksessä kello 17–19. Samassa tilaisuudessa nähdään lisäksi Mamia Companyn oma teos Pari Suhteellisuudesta, joka sai ensi-iltansa vuosi sitten.

Jo kello 16 Artsissa saa kantaesityksensä koreografi Ismo-Pekka HeikinheimonSateenkaarten välissä

Kasperi Nordman ja Nina Mamia suunnittelivat VanDance-päivän, jossa he esiintyvät itsekin. Mamia Companyltä nähdään Tanssin viikolla myös pari muuta esitystä.

Ennen kuin päästään myöhäisen iltapäivän esityksiin, VanDance avataan Paalutorilla kello 12 Kansainvälisen tanssin päivän julistuksella. Avauksessa kuullaan elävää musiikkia ja nähdään Vantaan Tanssiopistolta tilattu yllätysesitys.

Avauksen jälkeen kävellään kulkueessa Myyrmäen asemahalliin, jossa esiintyvät muun muassa tanssiopiston poikaryhmät, Vantaan katutanssiyhdistys ja Ryhdikkäät Rypyt. Siitä ehtii kello 13:ksi Myyrmäen kirjastoon katsomaan Glims&Glomsin Raxu Taskunen -nukketeatterimusikaalia. Sitä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Lisäksi koko iltapäivän ajan voi nähdä lyhyitä tanssiesityksiä kirjastossa ja aseman tuntumassa sekä lähteä osallistavalle kävelykierrokselle, jolle ilmoittaudutaan ennakkoon.

VanDance on pullollaan tanssia, joten Nordmanin toteamus ”tanssi tekee hyvää niin kuin sauna”, varmaankin toteutuu.

Poimintoja

Tanssin viikkoa vietetään 23.–29. huhtikuuta eri puolilla Vantaata.

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake kulttuuritalo Martinuksessa ke 24.4. klo 19. Liput 25/18 e, Ticketmaster.fi.

Glims&Gloms: JAM – Herran Hillon hämmennys Korson Lumosalissa to 25.4. klo 10 ja 18. Liput 5 e Vantaa-infoista ja 7 euroa ovelta käteisellä. Pakolliset varaukset: p. 09 839 29044 tai kulttuuritapahtumat@vantaa.fi

VanDance la 27.4. klo 12–19.

Tanssikatselmus Stoori su 28.4. klo 11–17 ja yleisöesitys klo 18 Tikkurilan lukiossa. Liput 10/ 5 e. Lippuja saa ovelta, varaukset sähköpostilla tanssikatselmusstoori@gmail.com

Kaikkiin loppuun varattuihin esityksiin kannattaa vielä kysyä peruutuslippuja.

Tanssin päivää vietetään kauppakeskus Jumbossa ma 29.4. klo 16.30–17.30. Esiintyjinä mm. Tanssiteatteri Raatikko, tanssiopistoja sekä Vantaan kilpatanssijat. Tarjolla myös tanssiopetusta. Vapaa pääsy.

Tanssin viikon järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneineen.

Koko ohjelma: www.vantaa.fi/tanssinviikot

Aiheeseen liittyvää

  1. Tanssin viikkoa vietetään Vantaalla huhtikuussa – lippujen varaaminen alkaa maanantaina
    6.4.2019 8:10
  2. Tanssin viikko levittäytyy kaduille ja kauppakeskukseen
    3.2.2019 7:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut