Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssin päivän gaala muuttuu yhden päivän festariksi – Sen "arkkitehdit" tanssivat itsekin

TAPAHTUMA Vantaan Tanssin viikossa näkee tanssia monipuolisesti ja yleisökin pääsee pyörähtelemään.

Sitä osataan odottaa keväällä, Vantaan tanssin viikkoa. Onhan Vantaan kaupunki järjestänyt tapahtuman jo yli 30 kertaa.

Viikon aikana Vantaalla voi nähdä niin ammattilaisten kuin harrastajien esityksiä ja tarjontaa on kaikille vauvoista vaareihin.

Aiemmista viikoista poiketen gaalaillan korvaa tänä vuonna festivaalipäivä, jossa on yhteensä tusinan verran erilaisia ohjelmanumeroita. Ne nähdään Myyrmäen Paalutorilla, asemalla ja taidemuseo Artsissa.

Päivän ohjelman ovat suunnitelleet vantaalaisen nykytanssiteatteri Mamia Companyn taiteelliset johtajat Nina Mamia ja Kasperi Nordman

– Meiltä kysyttiin viime syksynä, että kiinnostaisiko uudistaa gaala, Mamia kertaa.

No, sehän kiinnosti ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että viikon päästä 27. huhtikuuta nähdään, miten freesaaminen onnistui. Päivän nimeksi valittiin yleisöäänestyksen perusteella VanDance.

Mamia ja Nordman halusivat rakentaa VanDance-päivästä ”Vantaan näköisen”, rennon.

– Ohjelmassa näkyy monimuotoisuus ja että kaikki voivat tanssia, Mamia sanoo.

Päivän pääesiintyjä on ruotsalais-tanskalainen katutanssin huippuryhmä Freestyle Phanatix, jonka Mamia ja Nordman nappasivat Düsseldorfin tanssialan messuilta. Ryhmän E-Boy-nimisen esityksen aiheena on evoluutio.

Freestyle Phanatix esiintyy Artsissa VanDancen päätöksessä kello 17–19. Samassa tilaisuudessa nähdään lisäksi Mamia Companyn oma teos Pari Suhteellisuudesta, joka sai ensi-iltansa vuosi sitten.

Jo kello 16 Artsissa saa kantaesityksensä koreografi Ismo-Pekka HeikinheimonSateenkaarten välissä

Kasperi Nordman ja Nina Mamia suunnittelivat VanDance-päivän, jossa he esiintyvät itsekin. Mamia Companyltä nähdään Tanssin viikolla myös pari muuta esitystä.

Ennen kuin päästään myöhäisen iltapäivän esityksiin, VanDance avataan Paalutorilla kello 12 Kansainvälisen tanssin päivän julistuksella. Avauksessa kuullaan elävää musiikkia ja nähdään Vantaan Tanssiopistolta tilattu yllätysesitys.

Avauksen jälkeen kävellään kulkueessa Myyrmäen asemahalliin, jossa esiintyvät muun muassa tanssiopiston poikaryhmät, Vantaan katutanssiyhdistys ja Ryhdikkäät Rypyt. Siitä ehtii kello 13:ksi Myyrmäen kirjastoon katsomaan Glims&Glomsin Raxu Taskunen -nukketeatterimusikaalia. Sitä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Lisäksi koko iltapäivän ajan voi nähdä lyhyitä tanssiesityksiä kirjastossa ja aseman tuntumassa sekä lähteä osallistavalle kävelykierrokselle, jolle ilmoittaudutaan ennakkoon.

VanDance on pullollaan tanssia, joten Nordmanin toteamus ”tanssi tekee hyvää niin kuin sauna”, varmaankin toteutuu.