Mielipide: Maauimalan paikka on Tikkurilassa

Kirjoittaja toteaa, että Tikkurila–Aviapoliksen alueella suurin puute on kesäuintipaikoista. Tikkurilassa sijaitseva uimala palvelisi hyvien kulkuyhteyksien vuoksi hänen mielestään myös laajempaakin aluetta.

Vantaan vapaa-ajan lautakunta käsitteli 16. huhtikuuta pidetyssä kokouksessaan Koillis-Vantaan uimahallin rakentamista.

Vihreät, demarit ja ja kristillisdemokraatit jättivät kokouksessa pöytäkirjalausuman, jossa esitetään uimahallin yhteyteen tehtäväksi varausta myös maauimalan rakentamiseksi. Kannatan ehdottomasti lautakunnan näkemystä uimahallin rakentamiseksi Elmon urheilupuistoon. Alueelle tarvitaan kunnollinen uimahalli.

Maauimalan paikka on kuitenkin mielestäni ehdottomasti Tikkurilassa. Korson alueella on jo kesäuimapaikka Leppäkorvessa ja Koivukylässä on kesäuimapaikka Keravanjoella. Sieltä on myös kohtuullinen matka Kuusijärvelle. Tikkurila–Aviapoliksen noin 60 000 asukkaalla sen sijaan ei ole ollenkaan kesäuintipaikkaa.

Tikkurilan nykyinen uimahalli on ruuhkainen ja palveluiltaan puutteellinen vertailussa nykyuimahallien yleiseen tasoon. Tikkurilan uimahallissa ei ole esimerkiksi terapia-altaita, hierovia suihkuja, liukumäkeä tai edes kunnollista pienten lasten allasta.

Olisi tärkeää, että Koillis-Vantaan uimahallista tehtäisiin viihtyisä ja monipuolisesti kaikkia asiakasryhmiä palveleva uimahalli. Sellainen uimahalli palvelisi parhaiten koko aluetta. Myös Tikkurilan alueen asukkaita.

Vantaa on alueellisesti hajanainen useista asukaskeskittymistä rakentuva kaupunki. On tärkeää, että kaikkia kaupunginosia kohdellaan tasapuolisesti ja huomioiden alueiden erityistarpeet. Koivukylä–Korson alueen asukkaat tarvitsevat mielestäni ehdottomasti kunnollisen riittävän suuren uimahallin.

Tikkurila–Aviapoliksen alueella suurin puute on kesäuintipaikoista. Tikkurilan erinomaisten liikenneyhteyksien vuoksi maauimala palvelisi myös parhaiten kaikkia vantaalaisia.

Ville Karinen

Tikkurilan Vasemmistoliiton pj.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut