Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herkullinen sohva syntyi jätteestä – Galleria K:n näyttely ottaa kantaa ilmastoon

NÄYTTELY Valtava määrä karkkipapereita on Galleria K:n lattialla olevalla matolla, joka on osa Karkkimaailma-teosta.

Tikkurilassa on parhaillaan nähtävillä varsin ajankohtainen kierrätykseen ja ilmastoon liittyvä näyttely. Galleria K:n näyttelytilan ovat vallanneet väri-ilottelu ja ilmaisista raaka-aineista syntyneet teokset.

Anja Kurikka on tehnyt teoksensa muovisiin pakasterasioihin, joita hän on käyttänyt aiemmin vesikuppeina tai paletteina.

Seitsemän taiteilijaa tuo Muovia-näyttelyssä esille oman näkemyksensä uusiokäytöstä, kulutushysteriasta ja ilmastonmuutoksesta. Näyttely on Oulun taiteilijaseuran vierailunäyttely.

Teosten kautta pääsee keskustelemaan kulutuksesta."

Näyttelyyn on muun muassa luotu olohuone, jossa löytyy karkkipapereilla päällystetty sohva ja matto. Valoa tuovat muovipilleistä tehdyt lamput. Karkkipapereiden keskellä pöydällä on maapallo.

Värikäs matto on syntynyt karkkipapereista.

Huomiota herättävä Karkkimaailma-installaatio ottaa kantaa ihmisten välinpitämättömyyteen ympäristöä kohtaan. Kuvataiteilija Urho Kähkönen tuo teoksen kautta esille myös kritiikkiä kulutuskulttuuria kohtaan.

KuvataiteilijaHeidi Stålnacken muovipilleistä tehdyt valoteokset ovat myös ajankohtainen aihe. Muovipillit ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua, kun EU on päättänyt kieltää pillien ja muiden muovisten käyttöaterimien valmistuksen.

Heidi Stålnacken valoteosten pinnat on tehty muovipilleistä.

Vantaan taiteilijaseuran koordinaattori Eeva Tamminen kokee näyttelyn olevan opettavainen useasta näkökulmasta. Hän kannustaa opettajia hyödyntämään huhtikuun loppuun asti olevan näyttelyn.

– Tämä on oiva tapa kertoa lapsille missä kaikessa voi olla muovia, kuten ihan akryyliväreissä. Samalla teosten kautta pääsee keskustelemaan kulutuksesta, Tamminen sanoo.

Gallerian yläkerran seinää peittävät teokset, jotka ensi katsomalta näyttävät kuin pieniltä leluilta. Tarkemmin katsottuna teokset koostuvat lelujen osista, pullonkorkeista, purkeista ja lukuisista muista arjen muoviesineistä.

Kyseessä on kuvataiteilija Kalle Nurmisen teos Mutaatio Nurminen on myös teatteri- ja elokuvalavastaja, joka on kierrättänyt muun muassa leluja teoksissaan jo lähes parinkymmenen vuoden ajan. Installaatio on saariryhmän kehitystarina, jossa luonnontilainen ympäristö muuttuu ylikansoitetuksi teolliseksi ympäristöksi.

Useita vuosia kierrätysmuovia on hyödyntänyt teoksessaan myös kuvataiteilija Heidi Kesti

Heidi Kestin veistokselliset hahmot on tehty muovipusseista.

Myös freelancer puvustajana ja lavastajana toimivan Kestin teokset ovat hellyttäviä veistoksellisia hahmoja, jotka ottavat myös kantaa kulutuskulttuuriin ja ilmastokysymyksiin. Veikeät hahmot on tehty muun muassa muovipusseista.