Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

55 työntekijää saa potkut Stora Enson Imatran tehtailta – tavoitteena 120 miljoonan euron säästöt vuosittain

Paperikone 6:n sulkemisen jälkeen Imatran tehtaille jää neljä kartonkikonetta ja yksi paperikone.

Stora Enson Imatran tehtaiden paperikone 6 suljetaan säästösyistä. Sulkemisen myötä irtisanotaan 55 työntekijää Imatran tehtailla. Alkuperäinen tarve oli irtisanoa 80 työntekijää, mutta määrä väheni yt-neuvotteluiden aikana pääasiassa eläkejärjestelyin.

Irtisanottavien työntekijöiden työsuhteet päättyvät suurimmalta osin kuluvan vuoden aikana.

Tehtaanjohtaja Mikko Nieminen on helpottunut siitä, että irtisanottavien määrä väheni.

– Sulkemispäätökset ovat aina vaikeita, mutta on huojentavaa, että henkilöstövaikutuksista valtaosa pystytään hoitamaan eläkejärjestelyin. Vaikka nyt on kyse yhden pienen paperikoneen sulkemisesta, yt-neuvottelut käytiin koko tehtaan tasolla, mikä mahdollisti tämän lopputuloksen, Nieminen sanoo.

Tehtaanjohtaja kertoo Stora Enson tukevan tuotannollisista ja taloudellista syistä irtisanottavia henkilöitä toimin, joihin sisältyy muiden muassa mahdollisuus yksilölliseen uudelleensijoittumisvalmennukseen. Tarkoitus on tehdä myös yhteistyötä paikallisten työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa uusien työpaikkojen löytämiseksi.

Imatran tehtaiden toimenpiteet ovat osa Stora Enso Oyj:n 1.2.2019 vuosikatsauksen yhteydessä tiedottamaa kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla tähdätään 120 miljoonan euron vuotuisiin kustannussäästöihin.

Yhteistoimintalain mukainen neuvotteluesitys annettiin kaikille henkilöstöryhmille 1.2.2019 ja neuvottelut eri henkilöstöryhmien kanssa käynnistettiin 7.2.2019.

Stora Enson Imatran tehtaat on maailman suurin nestepakkauskartongin valmistaja. Tehtaat kuuluvat Stora Enson Consumer Board -divisioonaan.

Imatran tehtaat muodostuvat kahdesta tehdasyksiköstä, Kaukopäästä ja Tainionkoskesta, jotka työllistävät yhteensä lähes 1 000 henkeä. Tehtaiden kapasiteetti on yli miljoona tonnia kartonkia ja paperia vuodessa.

Imatran tehtailla valmistetaan nestepakkaus-, elintarvike- ja graafisia kartonkeja sekä erikoispapereita, itse valmistetusta sellusta ja kemihierteestä. Paperikone 6:n sulkemisen jälkeen Imatran tehtaille jää neljä kartonkikonetta ja yksi paperikone.