Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anonyymi rekrytointi käyttöön Vantaalla vielä kevään aikana – kaupunki haluaa kasvattaa vieraskielisten työntekijöiden määrää

VANTAA Nimetön rekrytointi otetaan käyttöön tehtävissä, joissa se katsotaan tarpeelliseksi.

Vantaan kaupunki suunnittelee ottavansa anonyymin rekrytoinnin käyttöön toukokuussa.

Kaupunki päätti viime syksynä ottaa nimettömän rekrytoinnin käyttöön kaupungin uuden rekrytointijärjestelmän käyttöönoton yhteydessä.

Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan nimetön rekrytointi otetaan käyttöön tehtävissä, joissa se katsotaan tarpeelliseksi, kuten useissa kotihoidon ja varhaiskasvatuksen tehtävissä. Anonyymi rekrytointi ei siis ole automaattisesti käytössä kaikissa kaupungin avoimissa työpaikoissa. Vantaan kaupungin johtoryhmä linjasi maanantaina pelisääntöjä anonyymin rekrytoinnin toimintamallista.

– Anonyymi rekrytointi ei ole ainoa oikea tapa rekrytoida, vaan sitä käytetään niissä tehtävissä, joissa se on mielekästä. Meillä on useita muitakin tapoja rekrytoida. Joskus hakijat tekevät ennakkotehtäviä, toisinaan haastatteluja saattaa olla useita, Lievonen kertoo.

Nimetön rekrytointi otetaan käyttöön ennen kaikkea siksi, että kaupunki haluaa kasvattaa vieraskielisten työntekijöiden määrää. Tällä hetkellä Vantaan kaupungin työntekijöistä vain 6,2 prosenttia ovat ulkomaalaistaustaisia.

Lievonen korostaa, että usein on kyse siitä, että hakijalla ei ole riittävää kielitaitoa tai esimerkiksi lähihoitajan tehtävään vaadittavat kelpoisuusehdot eivät täyty.

– Lisäksi maahanmuuttajataustaisia työnhakijoita on todella vähän, hän kertoo.

Nimettömällä rekrytoinnilla halutaan ennen kaikkea silottaa maahanmuuttajataustaisen hakijan tietä Vantaan kaupungin työntekijäksi. Kun henkilö täyttää hakemusta, siitä poistetaan nimi, ikä ja opiskelupaikka. Sen sijaan pätevyyttä tehtävään ja aiempaa työkokemusta kysytään, koska ne koetaan tärkeäksi asiaksi tietää alusta alkaen.

LUE MYÖS:

Raakhel, 27, vaihtoi ensin sukunimen, sitten vielä etunimen – "Nyt minua ei syrjitä"