Anonyymi rekrytointi käyttöön Vantaalla vielä kevään aikana – kaupunki haluaa kasvattaa vieraskielisten työntekijöiden määrää

VANTAA Nimetön rekrytointi otetaan käyttöön tehtävissä, joissa se katsotaan tarpeelliseksi.

Vantaan kaupunki ottaa nimettömän rekrytoinnin käyttöön ennen kaikkea vieraskielisten työntekijöiden määrän kasvattamiseksi. Arkisto/Armi Suojanen

Marika Lumme

Vantaan kaupunki suunnittelee ottavansa anonyymin rekrytoinnin käyttöön toukokuussa.

Kaupunki päätti viime syksynä ottaa nimettömän rekrytoinnin käyttöön kaupungin uuden rekrytointijärjestelmän käyttöönoton yhteydessä.

Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan nimetön rekrytointi otetaan käyttöön tehtävissä, joissa se katsotaan tarpeelliseksi, kuten useissa kotihoidon ja varhaiskasvatuksen tehtävissä. Anonyymi rekrytointi ei siis ole automaattisesti käytössä kaikissa kaupungin avoimissa työpaikoissa. Vantaan kaupungin johtoryhmä linjasi maanantaina pelisääntöjä anonyymin rekrytoinnin toimintamallista.

– Anonyymi rekrytointi ei ole ainoa oikea tapa rekrytoida, vaan sitä käytetään niissä tehtävissä, joissa se on mielekästä. Meillä on useita muitakin tapoja rekrytoida. Joskus hakijat tekevät ennakkotehtäviä, toisinaan haastatteluja saattaa olla useita, Lievonen kertoo.

Nimetön rekrytointi otetaan käyttöön ennen kaikkea siksi, että kaupunki haluaa kasvattaa vieraskielisten työntekijöiden määrää. Tällä hetkellä Vantaan kaupungin työntekijöistä vain 6,2 prosenttia ovat ulkomaalaistaustaisia.

Lievonen korostaa, että usein on kyse siitä, että hakijalla ei ole riittävää kielitaitoa tai esimerkiksi lähihoitajan tehtävään vaadittavat kelpoisuusehdot eivät täyty.

– Lisäksi maahanmuuttajataustaisia työnhakijoita on todella vähän, hän kertoo.

Nimettömällä rekrytoinnilla halutaan ennen kaikkea silottaa maahanmuuttajataustaisen hakijan tietä Vantaan kaupungin työntekijäksi. Kun henkilö täyttää hakemusta, siitä poistetaan nimi, ikä ja opiskelupaikka. Sen sijaan pätevyyttä tehtävään ja aiempaa työkokemusta kysytään, koska ne koetaan tärkeäksi asiaksi tietää alusta alkaen.

LUE MYÖS:

Raakhel, 27, vaihtoi ensin sukunimen, sitten vielä etunimen – "Nyt minua ei syrjitä"

Tästä on kyse

Vantaan kaupunki ottaa anonyymin rekrytoinnin käyttöön toukokuun aikana.

Kaupunki kokeili ensimmäisen kerran nimetöntä rekrytointia vuosi sitten.

Vantaan kaupunginhallitus käsitteli nimetöntä rekrytointia ja kokeilua elokuussa. Puolueryhmät halusivat yksimielisesti, että nimettömän rekrytoinnin kokeilua on syytä jatkaa.

Kaupunki otti vuoden alussa käyttöön uuden rekrytointijärjestelmän, jonka myötä nimetön rekrytointi on vaivattomampaa toteuttaa.

Työhakemuksesta poistetaan nimi ja ikä sekä opiskelupaikka. Sen sijaan pätevyys tehtävään ja aiempi työkokemus kysytään.

Vantaa on Helsingin ja Espoon kanssa mukana Opetushallituksen hankkeessa, jossa korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille etsitään väyliä työelämään. Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan työntekijöitä myös tähän on ollut vaikea löytää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut