Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti irtisanoo satoja työntekijöitä ja sulkee lähes kaikki myymälänsä – Unioni pöyristyi: "Äärimmäisen vastuutonta käyttää vaalien jälkeistä tilannetta näin hyväkseen"

Posti ilmoittaa uudistavansa palvelupisteverkostoaan verkkokaupan kasvun ja asiakkaiden tarpeiden muutosten mukaan.

Posti ilmoittaa hakevansa 150–200 miljoonan euron säästöjä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Posti on luopumassa kahdestakymmenestä myymälästään paikkakunnilla Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti, Turku, Pori, Tampere, Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Lemi, Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi.

Myymälät korvattaisiin palvelupisteillä, joita on jo nyt noin 97 prosenttia Postin palveluja tarjoavista paikoista.

Lakkautusuhan alla eivät ole Helsingin Postitalon myymälä, Jyväskylän keskustan myymälä eikä Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva myymälä.

Myymäläverkon karsiminen tietää noin irtisanomisia noin 124:lle vakituiselle työntekijälle. Samalla Posti aloittaa erilliset yt-neuvottelut Postipalveluiden tuotannon linjaorganisaatiossa ja ohjauskeskuksessa, jossa irtisanomisuhan alla on yhteensä 120 esimiestä ja toimihenkilöä.

Kahdessa erillisessä yt-menettelyssä irtisanomisuhan alla on yhteensä Postin 244 työntekijää.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tuomitsee jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta. Unionin mukaan Postin toiminta on äärimmäisen vastuutonta.

– Valtionyhtiö Posti osallistuu taas kerran Suomen kurjistamiseen potkimalla satoja työlleen ja työnantajaansa sitoutuneita postilaisia työttömiksi, PAU jyrähtää.

– Eduskuntavaalit käytiin eilen ja nyt Posti käyttää tilannetta hyväksi törkeimmällä mahdollisella tavalla, koska maassa on toimitusministeristö vailla toimivaltaa ja hallitusneuvottelut ovat vasta tulossa. Tämä on raakaa peliä, jolle pitää saada piste.

Postin palvelupisteiden määrää aiotaan kasvattaa niin, että niitä olisi noin 2 700 ympäri Suomen vuoden 2020 lopussa. Postin palveluverkoston johtajan mukaan muutoksilla vastataan kysyntään.

– Taustalla on voimakas muutos ihmisten ajankäytössä, liikkuvuudessa ja asiointitottumuksissa. Asiakkaat haluavat hoitaa postiasioinnin samalla, kun käyvät vaikkapa ruokaostoksilla, palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Postin tutkimusten mukaan 59 prosenttia suomalaisista on esimerkiksi käyttänyt Postin pakettiautomaattia.