Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postilta taas kova yt-ilmoitus – jopa 120 voi saada potkut

Posti aloittaa yt-neuvottelut, joiden seurauksena yhtiö voi vähentää enintään 120 vakituista työntekijää. Neuvottelut koskevatPostipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallintoaja esimiestehtäviä.

Posti kertoi maanantaina, että yt-neuvotteluissa tähdätäänuudelleenjärjestelyihin. Niissä voiPostin mukaan syntyä myös uusia työtehtäviä, jotka vähentävät irtisanomistarvetta.

Postin mukaan sen säästötarve on 150–200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Supistuvan kirjepostin määrän vuoksi tuotot eivät enää kata nykyisen 5-päiväisen jakelun kustannuksia.

Posti korostaa toimivansa markkinaehtoisesti, ja kilpailu jakelupalveluissa on kiristynyt alan vapauduttua eduskunnan päätöksellä 2016.

– Postin toiminta rahoitetaan sen asiakkaiden maksamista palveluista eikä se saa toimintaansa valtion tukea, toisin kuin moni muu postialan toimija Euroopassa, Posti selittää tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 23. huhtikuuta.

Edit klo 11.51: täsmentty yt-neuvottelujen kohteena olevia ryhmiä.