Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kummelin Olli Keskinen listaa 3 seikkaa, joiden ansiosta huumoriryhmän urasta tuli menestys – "Kuka tahansa tampio osaa tehdä enemmän tulosta pidentämällä työpäivää"

YRITTÄMINEN Kummeli-ryhmästä tuttuOlli Keskinen esitelmöi vauhdikkaasti yrittäjille.

Kummeli-sketsisarjasta tuttu Olli Keskinen luennoi äskettäin hyvinkääläiselle yrittäjäyleisölle paremmasta työpäivästä.

Keskinen kutsui esitystään nimellä ”spoken word”, joka tarkoittaa kutakuinkin stand upin ja kokemusasiantuntijan luennon yhdistelmää.

Sitä Keskisen monologi välittikin: hauskoja tarinoita Kummelin yrityshistoriasta ja rivien välissä hieman asiaa.

– Kummelin historian aikana teimme kausi kaudelta enemmän jaksoja, joista saimme joka kaudella suuremman korvauksen, mutta toteutimme ne aina vaan vähemmällä vaivalla.

Kuka tahansa tampio osaa tehdä enemmän tulosta pidentämällä työpäivää."

Kummelin historia alkoi kuulemma tamperelaisessa Leivonpesän kahvilassa vuonna 1991. Keskinen ja Heikki Silvennoinen olivat todenneet Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan vitsien olevan aika väsyneitä ja päättäneet itse tehdä parempia.

– Hessu oli hauska ja mulla oli kamera. Ei siinä muuta tarvittu.

Timo Kahilainen otettiin remmiin mukaan, koska hän on niin lyhyt.

Ensimmäiset tuotantoneuvottelut TV2:n kanssa eivät olleet helppoja, koska ryhmä oli kokematon.

– Kun olimme yllätykseksemme neuvotelleet kuuden jakson sopimuksen, tajusimme, että olemme elämässämme tehneet 8 minuuttia sketsivideota, johon oli käytetty kaikki meidän ideamme.

Miehet saivat kuitenkin televisiosarjan tehtyä ja kun palkkiosta jäi jokaiselle hieman käteen, osti Silvennoinen itselleen moottoriveneen, Keskinen vei naisensa etelänlomalle ja Kahilainen osti suomalaisen kumisaapasfirman osakkeita.

– Kahilainen on älykäs, mutta ärsyttävä.

Keskisen mukaan TV2:n johto arvosti Kummeli-joukkoa kolmesta asiasta: he toimittivat aina, mitä lupasivat; he eivät koskaan valittaneet tai keksineet tekosyitä, ja heillä ei koskaan vaikuttanut olevan kiire.

– Kuka tahansa tampio osaa tehdä enemmän tulosta pidentämällä työpäivää.

Tamperelaiskoomikot toimivat juuri päinvastoin.

Kun Varikset-sketsin kuvaukset Kangasalan kirjastossa venyivät sunnuntaille ja kaikkia ketutti, päätettiin, ettei enää kuvattaisi viikonloppuisin.

Kun taas Sokea taksikuski -sketsin kuvaukset jatkuivat myöhäiseen iltaan ja kuvausryhmän tuottavuus laski selvästi, päätettiin että kuvaukset toteutetaan jatkossa normaalityöajan puitteissa.

Kummeli-jengin ohjenuorana oli, että tekemiseen keskityttiin kunnolla ja kiinteät kulut pidettiin niin matalina, että pieni työpanos riitti.

– Kaikki yrityksen talousongelmat voi ratkaista Kahilaisen neuvon mukaan: Rupee myymään!

Keskisen esitelmästä kertoi ensin Aamuposti.