Urbaaniin Myyrmäkeen tulee lisää vihreyttä – vanhojen kauppakeskusten tilalle rakennetaan tornitaloja

RAKENTAMINEN Voittajatyötä käytetään alueen suunnittelun pohjana.

Muree Myrtsin tekijöinä ovat Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, LOCI Maisema-arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy, Promethor Oy, Sweco Finland Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy. Havainnekuvassa on näkymä Jönsaksentieltä kohti bussiterminaalia. -

Mia Lindström

Myyrmäen keskustan Myyr York Downtown -suunnittelukilpailun on voittanut Muree Myrtsi -niminen suunnitelma.

Suunnitelmassa korostuu vihreys, joka näkyy muun muassa asuntoihin suunniteltavina kattopuutarhoina ja viherkattoina. Suunnitelmassa myös Liesitori saa lisää vehreyttä ja puistomaisuutta.

Voittajantyön tekijöinä ovat Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, LOCI Maisema-arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy, Promethor Oy, Sweco Finland Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy.

Alue, jota suunnitellaan uusiksi, sijaitsee Isomyyrin ja Myyrinpuhoksen kauppakeskusten sekä Liesikujan autopaikkojen alueella. Vanhan tilalle rakennetaan tulevaisuudessa uutta Uusien asuntojen lisäksi alueelle on suunniteltu liiketiloja, työpaikkoja ja alueita vapaa-ajan oleskeluun. Voittajatyötä käytetään alueen kaavoituksen pohjana.

Suunnittelukilpailun, johon kutsuttiin viisi arkkitehtitoimistoa, järjestivät 3. lokakuuta 2018–15. helmikuuta 2019 Citycon Oyj, SATO Oyj, SRV Yhtiöt Oyj, Taitokaari Oy ja Vantaan kaupunki. Palkintolautakunta kehui voittajasuunnitelmaa onnistuneeksi kokonaisuudeksi, joka on mittakaavaltaan tasapainoinen.

Kerrostalojen katoille suunnitellaan viherkattoja ja kattopuutarhoja.

Kaikki kilpailutyöt olivat esillä Myyrmäen Vantaan-infossa ja vantaalaiset saivat äänestää parasta suunnitelmaa. Muree Myrtsi -suunnitelman arvioi parhaaksi 21 prosenttia vastanneista. Viidestä suunnitelmasta se sijoittui yleisöäänestyksen perusteella kolmanneksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Myyrmäen keskustan suunnittelussa vaikeuksia – Rakentajat saivat jatkoaikaa tonttivarauksilleen
    6.4.2019 6:50
  2. Myyrmäen keskusta mullistuu lähivuosina: Myyr York saa "pilvenpiirtäjänsä"
    18.2.2018 8:05

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut