Home haisi, katto ja viemärit vuotivat... – Perheenäiti-Maritalla on kohtalotoveri, joka joutui hävittämään liki kaiken irtaimistonsa, kun vuokrakotiin satoi vettä sisälle

Marita Seppänen kertoi aiemmin vuokraasunnostaan, joka osoittautui talousrakennukseksi. ESM arkisto

Maria Aittoniemi

Kerroimme maanantaina perheenäiti Marita Seppäsestä, joka asui kolmen lapsensa kanssa homeenhajuisessa ja vesivahinkoisessa omakotitalossa, joka osoittautui kunnan rakennustarkastuksesta saadun tiedon perusteella talousrakennukseksi.

Seppänen on muuttanut talosta pois ja tehnyt vuokranantajasta rikosilmoituksen. Hän ei ole saanut vuokravakuutta takaisin, koska vuokranantaja on syyttänyt häntä rakennukseen koituneista vesivahingoista.

Lehden ilmestyttyä talon edellinen vuokralainen otti yhteyttä toimitukseen.

– Meitä asui siinä minä, vaimoni ja viisi lasta, yhteyttä ottanut Markus Sucksdorff kertoo Vihdin Uutisille.

Perhe oli muuttanut tuohon samaan taloon kesällä 2013.

Myös heidän asumisen aikana vettä satoi sisälle. Ensimmäisenä syksynä talon katosta tuli vedet läpi makuuhuoneen muovitapetin väliin kahdeksi suureksi kuplaksi.

– Puhkaisin kuplat neulalla ja kuivasin, sieltä tuli mustaa vettä Sucksdorff kertoo.

Vuokranantaja tilasi katolle korjaajat, jotka Sucksdorffin mukaan vaihtoivat "pari tiiltä ja paikkasivat yhden reiän".

– Korjaajat sanoivat vuokranantajalle, että katto vaatii laajemman remontin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, Sucksdorf sanoo Vihdin Uutisille.

Sucksdorff kertoo tuttavien moittineen heistä lähtevää homeen hajua. Asia jäi vähälle huomiolle perheessä, jossa oli viisi pientä lasta ja jatkuvasti ulkomailla työn takia reissaava isä. Vanhempien väsymys vei voiton huolesta.

Ongelmina asumisessa olivat myös talvella riittämätön lämmitys ja hävittämisestä huolimatta alati paheneva hiiriongelma. Samoihin aikoihin koko perhe alkoi myös oireilla sisäilmasta jatkuvalla päänsäryillä ja nuhalla.

Sitten tapahtui seuraava vesivahinko.

– Yläkerran vessanpöntön putki ilmeisesti hajosi ja puski vedet lattialle, josta ne menivät seinän väliin ja tulivat alakerran saunan katosta vesiputouksena, Sucksdorff kertoo ja sanoo pyytäneensä heti heti vuokranantajan paikalle toteamaan tilanteen.

– Hän näki katosta tulevan veden, lupasi avata saunan katon ja kuivata tai vaihtaa villat heti ensi viikolla.

Villoille ei koskaan Sucksdorffin aikana kuitenkaan tehty mitään, vessanpöntön vuokranantaja vaihtoi.

Perhe sai vuokrattua toisen asunnon ja Sucksdorff vaati vuokrasopimuksen purkamista. Vuokranantaja raivostui tästä, kieltäytyi purkamasta sopimusta, Sucksdorfin mukaan väittäen että asunnossa ei ole mitään vikaa.

Aivan kuten Marita Seppänen, myös Sucksdorffit joutuivat hävittämään lähes kaiken koti-irtaimiston niiden hajun takia. Ja aivan kuten Seppäselle, myös Sucksdorffille vuokranantaja kieltäytyi palauttamasta vuokratakuuta.

– Olimme hänen sanojensa mukaan tuhonneet koko asunnon, Sucksdorff kertoo ja sanoo vuokranantajan vielä uhanneen remonttikuluilla ja haasteella oikeuteen.

Tuolloin Sucksdorffin voimat eivät riittäneet tappeluun takuuvuokran palauttamisesta, vaan hän antoi asian olla.

–  Itse emme jaksaneet asioita viedä eteenpäin tai taistella vuokratakuun takaisin saamisesta, olimme niin loppu ja väsyneitä että tyydyimme vain siihen valtavaan onnellisuuden tunteeseen kun se oli viimeinkin ohi.

Nyt kuultuaan heidän tarinansa toistuneen ja sen, että taloa ei olisi koskaan saanut edes vuokrata asumiskäyttöön, hänkin teki rikosilmoituksen vuokranantajasta.

Asiasta kertoi ensin Vihdin Uutiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 13. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.