Home haisi, katto ja viemärit vuotivat... – Perheenäiti-Maritalla on kohtalotoveri, joka joutui hävittämään liki kaiken irtaimistonsa, kun vuokrakotiin satoi vettä sisälle

Marita Seppänen kertoi aiemmin vuokraasunnostaan, joka osoittautui talousrakennukseksi. ESM arkisto

Maria Aittoniemi

Kerroimme maanantaina perheenäiti Marita Seppäsestä, joka asui kolmen lapsensa kanssa homeenhajuisessa ja vesivahinkoisessa omakotitalossa, joka osoittautui kunnan rakennustarkastuksesta saadun tiedon perusteella talousrakennukseksi.

Seppänen on muuttanut talosta pois ja tehnyt vuokranantajasta rikosilmoituksen. Hän ei ole saanut vuokravakuutta takaisin, koska vuokranantaja on syyttänyt häntä rakennukseen koituneista vesivahingoista.

Lehden ilmestyttyä talon edellinen vuokralainen otti yhteyttä toimitukseen.

– Meitä asui siinä minä, vaimoni ja viisi lasta, yhteyttä ottanut Markus Sucksdorff kertoo Vihdin Uutisille.

Perhe oli muuttanut tuohon samaan taloon kesällä 2013.

Myös heidän asumisen aikana vettä satoi sisälle. Ensimmäisenä syksynä talon katosta tuli vedet läpi makuuhuoneen muovitapetin väliin kahdeksi suureksi kuplaksi.

– Puhkaisin kuplat neulalla ja kuivasin, sieltä tuli mustaa vettä Sucksdorff kertoo.

Vuokranantaja tilasi katolle korjaajat, jotka Sucksdorffin mukaan vaihtoivat "pari tiiltä ja paikkasivat yhden reiän".

– Korjaajat sanoivat vuokranantajalle, että katto vaatii laajemman remontin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, Sucksdorf sanoo Vihdin Uutisille.

Sucksdorff kertoo tuttavien moittineen heistä lähtevää homeen hajua. Asia jäi vähälle huomiolle perheessä, jossa oli viisi pientä lasta ja jatkuvasti ulkomailla työn takia reissaava isä. Vanhempien väsymys vei voiton huolesta.

Ongelmina asumisessa olivat myös talvella riittämätön lämmitys ja hävittämisestä huolimatta alati paheneva hiiriongelma. Samoihin aikoihin koko perhe alkoi myös oireilla sisäilmasta jatkuvalla päänsäryillä ja nuhalla.

Sitten tapahtui seuraava vesivahinko.

– Yläkerran vessanpöntön putki ilmeisesti hajosi ja puski vedet lattialle, josta ne menivät seinän väliin ja tulivat alakerran saunan katosta vesiputouksena, Sucksdorff kertoo ja sanoo pyytäneensä heti heti vuokranantajan paikalle toteamaan tilanteen.

– Hän näki katosta tulevan veden, lupasi avata saunan katon ja kuivata tai vaihtaa villat heti ensi viikolla.

Villoille ei koskaan Sucksdorffin aikana kuitenkaan tehty mitään, vessanpöntön vuokranantaja vaihtoi.

Perhe sai vuokrattua toisen asunnon ja Sucksdorff vaati vuokrasopimuksen purkamista. Vuokranantaja raivostui tästä, kieltäytyi purkamasta sopimusta, Sucksdorfin mukaan väittäen että asunnossa ei ole mitään vikaa.

Aivan kuten Marita Seppänen, myös Sucksdorffit joutuivat hävittämään lähes kaiken koti-irtaimiston niiden hajun takia. Ja aivan kuten Seppäselle, myös Sucksdorffille vuokranantaja kieltäytyi palauttamasta vuokratakuuta.

– Olimme hänen sanojensa mukaan tuhonneet koko asunnon, Sucksdorff kertoo ja sanoo vuokranantajan vielä uhanneen remonttikuluilla ja haasteella oikeuteen.

Tuolloin Sucksdorffin voimat eivät riittäneet tappeluun takuuvuokran palauttamisesta, vaan hän antoi asian olla.

–  Itse emme jaksaneet asioita viedä eteenpäin tai taistella vuokratakuun takaisin saamisesta, olimme niin loppu ja väsyneitä että tyydyimme vain siihen valtavaan onnellisuuden tunteeseen kun se oli viimeinkin ohi.

Nyt kuultuaan heidän tarinansa toistuneen ja sen, että taloa ei olisi koskaan saanut edes vuokrata asumiskäyttöön, hänkin teki rikosilmoituksen vuokranantajasta.

Asiasta kertoi ensin Vihdin Uutiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.